AFA iDertosa

Vaga d'estudiants

Dijous 26 d’abril de 2018



Benvolgudes famílies

Els informem que el proper dijous 26 d’abril els sindicats d’estudiants han convocat una vaga i que, una vegada reunit el consell de delegats del centre, el nostre alumnat ha decidit secundar.

Els informem que, d’acord amb les NOFC del nostre institut i amb l’article 24.2 del DECRET 102/2010, de 3 d’agost, d’autonomia dels centres educatius:

1. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i, per tant la no assistència a classe serà considerada com a falta.


2. L’alumnat de 3r i 4rt d’ESO necessita de l’autorització de la família per a poder fer vaga. Aquesta autorització ha de ser lliurada al tutor/a abans del dia de la vaga. Sense l’autorització la no assistència a classe serà considerada com a falta.


3. L’alumnat menor d’edat de batxillerat i de cicles formatius ha de justificar la no assistència a classe per haver exercit el dret a vaga.


Atentament
L’equip directiu




Festa de la Primavera: tast maridadge amb tapes vins i cervesa

 

 Dimarts 24 d'abril de 2018 a les 19:30




 

Portes obertes de batxillerat - 21 i 26 d'abril

Dissabte 21 d'abril i dijous 26 d'abril






 

Xerrada: Educació per a la mobilitat segura - Adults

Dimarts 10 d'abril a les 19’30 h a la biblioteca del centre



Xerrada organitzada per l'AMPA a càrreg mossos esquadra sobre prevenció d’accidents.

L’educació per a la mobilitat segura és fonamental per aconseguir la màxima seguretat a la via pública, com a espai de convivència entre persones i vehicles que és. 

Els principals objectius que tenen les activitats dirigides als adults són:

- Que els participants siguin conscients de les conductes més segures en la seva mobilitat, les identifiquin i les valorin, en comparació amb les conductes de risc.
- Que reconeguin el propi límit entre la seguretat i el perill.
- Que adaptin la seva percepció del risc a la realitat en que es mouen.
- Que desenvolupin una conducta d’alerta que permeti anticipar-se al perill.



GUIA DE LA PROGRAMACIÓ ADULTS
 

PROGRAMA ANAR I TORNAR DE LA FEINA

  • Anàlisi del problema: Els pares tenen el mateix risc de patir un accident que tenen la majoria de treballadors - treballadores en general. El seu risc rau en la conducció in itinere o en els seus desplaçaments personals. Després d’analitzar les causes d’accident de trànsit més habituals, es decideix que el primer punt que caldria tractar és la percepció del risc i l’atenció en la conducció.
  • Competències: Valoració de la seguretat, la vulnerabilitat i el risc. Atenció, interacció i adaptació a l’entorn.
  • Objectius: Que els participants valorin el risc, tenint en compte els perills existents en cada situació i el dany que es poden fer, de manera que prenguin decisions per anticipar-se introduint comportaments de prevenció en la seva mobilitat. Que els participants siguin capaços de mantenir un nivell d’atenció que permeti detectar la majoria dels canvis de l’entorn, executant estratègies d’anticipació que permetin minimitzar o evitar el risc per a sí mateixos i per als altres.


PROGRAMA ELS ACCIDENTS

  • Factor personal de risc: L’errònia o insuficient percepció del risc. La influenciabilitat.
  • Conducta de risc: Conduir sota situacions adverses sense minimitzar-ne el risc. Velocitat excessiva i alcohol conduint ciclomotor.
  • Conducta segura: Mantenir una mobilitat adequada i segura, valorant i integrant els estímuls rebuts de l’entorn i dels altres, adequant-hi la percepció del risc.
  • Objectius generals: Reconèixer si són necessaris canvis en la conducta pròpia respecte de l’ús del ciclomotor per minimitzar-ne el risc.
  • Anàlisi del problema: Els menors sovint realitzen una conducció agressiva o inadequada a l’entorn que provoquen un major risc d’accidents i inseguretat a l’hora de conduir un ciclomotor.
  • Metodologia de l’activitat: La sessió parla dels accidents en general i el perquè es produeixen i les seves conseqüències. Pluja d’idees, conversa guiada, joc.


Us hi esperem el dimarts 10 d'abril a les 19’30 h a la biblioteca del centre






Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentADULTS - AMPA IES DERTOSA (pdf 791 Kb)

Proposta de l'AMPA per als pressupostos participatius 2018

Presentació de propostes entre el 5 i el 16 de març de 2018





En la reunió del passat 1 de març, l'alcaldessa de Tortosa, Sra. Meritxell Roigé, i el regidor d'Hisenda de l'ajuntament, Sr. Marià Martínez, van presentar als centres i resta d'agents educatius de la ciutat, els pressupostos participatius per 2018. Aquesta iniciativa pretén fomentar la participació ciutadana pel que fa al pressupost d'inversions de l'ajuntament.

Són els ciutadans els que proposen les inversions a realitzar i són també els ciutadans els que votaran les propostes presentades. Qui decideix per tant, són les persones.

Per la qual cosa, l'AMPA va proposar al Consell escolar promoure la inclusió en aquests pressupostos una actuació a la Via Verda per fer una baixada específica fins el nostre centre.

Si us sembla bé, us animem a que ompliu la butlleta adjunta, amb almenys aquesta proposta, i la presenteu a algun d'aquests llocs entre el 5 i el 16 de març:

  • Oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Tortosa, d'Els Reguers, de Vinallop, de l'EMD de Bítem, de l'EMD de Campredó i de l'EMD de Jesús.
  • Biblioteca municipal Marcel·lí Domingo
  • Centre Cívic de Ferreries


El text a posar a la butlleta per promoure aquesta actuació és:

Actuació: Baixada Via Verda per a l'accés a l'Institut J. Bau
LLoc: Ferreries


Enllaços:

  • Butlleta de participació:
http://www.tortosa.cat/webajt/ajunta/consulta/pressupostos_participatius_2018/formulari-web-pressupostos-participatius-2018.pdf

  • Més informació:
http://www2.tortosa.cat/pciutadana/2018/prespar.php



Preinscripció estudis obligatoris curs 2018-2019

Preinscripció del 13 al 24 d'abril





La preinscripció dels ensenyaments obligatoris es farà entre el 13 i el 24 d’abril, tal com es va anunciar a finals del mes de febrer. Aquest canvi de calendari s’ha realitzat per donar resposta a la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.

Aquest termini afecta als futurs alumnes de:

  • Segon cicle d’educació infantil: A partir de 3 anys (P3, P4 i P5).
  • Educació primària: A partir dels 6 anys (de 1r a 6è curs).
  • Educació secundària obligatòria (ESO): A partir de 12 anys (de 1r a 4rt).

Endarreriment del calendari

La Generalitat ha reduït el calendari del procés de preinscripció, de manera que només passa un mes des que la família presenta la sol·licitud fins que coneix el centre on ha obtingut la plaça.

El fet de començar la preinscripció més tard en relació al curs anterior, a banda de la reducció del calendari, també facilitarà que un major nombre d’alumnes nouvinguts o que es trobin situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària. En comprimir el període, part d’aquestes situacions es resoldran de manera ordinària i ja no s’hauran de tractar com a sol·licituds presentades fora de termini.

La reducció del procés no afecta a la durada del termini de preinscripció, que es manté amb aproximadament els mateixos dies que l’any passat, ni tampoc al de matriculació de les famílies.


Trobareu la informació en els següents enllaços:

http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/20180305_La-preinscripcio-dels-ensenyaments-obligatoris-sera-del-13-al-24-dabril

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/obligatoris/


Futura, saló dels màsters i postgraus

Dies 16 i 17 de març de 2018 a Fira Montjuïc


Benvolgudes famílies.

A traves del conveni de col·laboració que FIRA BARCELONA i FAPAES* tenen signat, us informem de la celebració del FUTURA, SALÓ DELS MÀSTERS I POSTGRAUS,que tindrà lloc els dies 16 i 17 de març al Recinte de Montjuïc de Barcelona.

Participa als tallers pràctics i les xerrades informatives. Deixa’t assessorar pels millors experts de cada sector i guanya una beca a Dublín.

No t’ho pots perdre!


Més informació a: http://www.salofutura.com/ca/

* L'AMPA pertany a la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya



 



Saló de l'Ensenyament, setmana de la formació i treball

Dies 14 a 18 de març de 2018 a Fira Montjuïc


Benvolgudes famílies.

A traves del conveni de col·laboració que FIRA BARCELONA i FAPAES* tenen signat, us informem de la celebració del saló de l'ENSENYAMENT que tindrà lloc del 14-18 de març al Recinte de Montjuïc de Barcelona.

Vine al Saló de L’ensenyament els dies 14-18 de març i descobreix l’extensa gamma educativa de cursos de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, de formació professional, art i idiomes.

T’ajudem a orientar els teus estudis i el teu futur professional. Aquest any, com a novetat, a més viu el procés de la presa de decisions amb el nou Escape Room ‘El repte de decidir’. No t’ho pots perdre!


Més informació a: http://www.ensenyament.com/

* L'AMPA pertany a la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya





Convocatòria Assemblea General de l'AMPA

Dimecres 14 de març de 2018, a les 20 h



Benvolguda família,

Us convoquem a l’Assemblea General Ordinària de l’AMPA de l’Institut Joaquín Bau, el 14 de març de 2018, dimecres, a les 20 h (primera convocatòria), i a les 20.15 h (segona convocatòria), a la biblioteca del centre.

ORDRE DEL DIA

1.- Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta de l’assemblea general ordinària de data 01/03/2017.
2.- Memòria de les actuacions realitzades per l’AMPA durant el curs escolar 2016/2017, i previsió
per al curs 2017/2018.
3.- Exposició i aprovació, si s’escau, dels comptes i la memòria del curs 2016/2017
4.- Exposició i aprovació, si s’escau, del pressupost per al curs 2017/2018
5.- Informació reutilització de llibres
6.- Renovació de la junta directiva
7.- Precs i preguntes


Atentament,

Susana Espuny Curto
Secretària


Tortosa, 27 de febrer de 2018


Xerrada: Eines emocionals: sembrant bons vincles

Dijous 15 de març a les 19:00 h


L'AMPA del nostre institut es complau a invitar-vos a la xerrada "Eines emocionals: sembrant bons vincles"

Contingut:

- Com poder ajudar als nostres fills a convertir-se en adults emocionalment intel.ligents?

- La importància d'establir vincles sans i segurs per a desenvolupar una bona intel.ligència emocional.



Data: 15 de març a les 19.00h
Lloc: IES Joaquim BAU
Adreçada: Pares i mares d'alumnes
Durada: 1h


Esperem la vostra assitència.


Jornada portes obertes: Preinscripció ESO

 Xerrada informativa a les famílies, dies 1 i 3 de març de 2018



 

Comunicat: La immersió lingüística no es toca!

L'AMPA s'adhereix al comunicat emès per FAPAES, davant l'anunci del Ministeri d'Educació on proposen modificar l'actual model d'immersió lingüístic de l'escola pública catalana.

El model d'escola pública català basat en la immersió lingüística no es toca!

El model d'immersió lingüística, que s’aplica a Catalunya des de fa més de 30 anys es fonamenta en principis educatius i no pas polítics. Uns dels objectius principals d’aquest model, entre d’altres, és assegurar la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

Des de FAPAES volem denunciar i lamentem l’ús totalment partidista i pervers que el Gobierno de España està provocant en el context educatiu català, on no hi ha problemes d’aquest tipus.

El model d'immersió lingüístic català és integrador, equitatiu, no discriminatori i evita la segregació per raons de la llengua. La validesa i èxit d’aquest sistema ha quedat palès repetidament amb resultats objectius i no pot modificar-se sense el consens de la comunitat educativa.

I finalment recordar que aquest model lingüístic de Catalunya queda doblement estipulat i emparat en la legislació per la LEC, Llei d’Educació de Catalunya aprovada el 2009 per un ampli consens i pel propi Estatut de Catalunya.

Junta de Fapaes, 17 de febrer de 2018.



L'AMPA està associada a FAPAES: Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes d'estudis sufragats amb fons públics no universitaris de Catalunya.


Sol·licitud d'ajuts per desplaçament

Sol·licitud d'ajuts per desplaçament de l'1 al 28 de febrer de 2018


Adjunt els hi trametem les base per a la concessió d’ajuts individuals de desplaçament per a l’alumnat matriculat en centres educatius de la comarca del Baix Ebre per al curs 2017-2018.

Les sol·licituds es podran presentar al Registre General del Consell Comarcal del Baix Ebre, del dia 1 al 28 de febrer de 2018.

Per qualsevol aclariment poden posar-se en contacte amb el Departament d’Ensenyament, al telèfon 977 445 308 o a l’adreça de correu electrònic ensenyament@baixebre.cat.


Documents adjunts:

Sol·licitud d’ajut individual de desplaçament, curs 2017/2018

Bases per a la concessió d’ajuts individuals de desplaçament per a l’alumnat matriculat en centres educatius de la comarca del Baix Ebre, sostinguts amb fons públics . Curs 2017-2018



Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentSol·licitud AID 2017-201 (pdf 70 Kb)
Adobe Acrobat DocumentBases ajuts individuals d (pdf 94 Kb)

Acte d'homenatge a Paco Sorolla

 Divendres 26 de gener de 2018, a les 13:00 hores



 


Sant Tomàs: Espai orientador de l'estudiant

Dia 26 de gener de 2018 a partir de les 11:00


Les Universitats es donen a coneixer a l'alumnat del centre perquè pugui conèixer la seva oferta educativa.

Des del curs passat, per la festa de Sant Tomàs, fem l'Espai Orientador de l'Estudiant.

Una fira, on convidem a centres i universitats perquè ens visiten i puguin explicar als nostres alumnes la seva oferta educativa.

Aquesta fira, va adreçada, sobretot, als alumnes de 4t d'ESO i batxillerat.

Ens visitaran:

- ESDI (Escola Superior de Disseny)
- UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
- URV (Universitat Rovira i Virgili)
- ESARDI (Escola d’Art i Disseny Amposta)
- INSTITUT DE L’EBRE
- EUSES
- IES MONTSIÀ
- EPITECH (Paris Graduate School of Digital Innovation)
- URL (Universitat Ramon Llull)


Dia: 26 de gener
Horari: a partir de les 11:00 h
Lloc: BIBLIOTECA

Esperem la vostra assistència.



Més hores amb el smartphone que a l'escola

Durant milers d'anys la nostra espècie s'ha comunicat bàsicament de forma presencial. Hem desenvolupat i perfeccionat la nostra capacitat per transmetre el que pensem i sentim, el que al mateix temps ens ha permès comprendre el que experimenten els altres. La nostra comunicació presencial és tremendament rica: podem entendre a altres persones, deduir el seu estat d'ànim o fins i tot preveure les seves reaccions, amb una simple mirada i en menys d'un segon. Ens comuniquem amb el to de veu, amb els nostres gestos, amb la moviment dels ulls o de les mans, amb les olors i amb un munt de sensacions físiques de les que moltes vegades no som ni tan sols conscients.

Al marge del llenguatge corporal hem perfeccionat una sofisticada forma de comunicació verbal -oral i escrita- que ens permet transmetre a més els nostres coneixements i idees a persones que estan a milers de quilòmetres, i a través del temps d'unes generacions a unes altres.

Aquestes formes de comunicació ens han permès establir complexes relacions socials, amb multitud de persones d'entorns, experiències i creences molt diferents. Però vet aquí que en els últims 20 anys hem desenvolupat una nova forma de comunicació: la COMUNICACIÓ DIGITAL. I no es tracta d'un nou canal, sinó d'un format que té les seves pròpies característiques, que inclou elements nous i també noves possibilitats. I aquesta realitat no seria un problema que requereixi la nostra atenció, si no fos per dues circumstàncies molt importants:

  • La comunicació digital s'ha convertit en pocs anys en la principal forma de comunicació entre molts nens i adolescents.
  • La nostra espècie no està adaptada ni preparada per a aquesta nova forma de comunicació.

Aquestes dues circumstàncies estan generant diversos problemes en la comunicació i relacions que estableixen els nens i adolescents, alguns dels quals es tradueixen en conflictes en el centre escolar després d'un malentès sorgit en una conversa en WhatsApp o Instagram la tarda anterior. I també generen, per descomptat, problemes entre els adults. Tots hem viscut conflictes entre familiars o amics, com a conseqüència d'algun comentari escrit en un grup de missatgeria instantània. I tots sabem les reaccions que pot desencadenar un tweet de 140 caràcters escrit en un mal moment. Fa poc, el curs passat, desenvolupem i vam editar un decàleg per a grups de Whatsapp de pares de col·legis, a petició de diversos centres escolars preocupats pels conflictes que es generen en aquests grups entre els mateixos pares, o entre pares i personal del col·legi.

Així doncs, moltes de les qüestions que abordem en treballar sobre COMUNICACIÓ DIGITAL són del major interès no només per als alumnes dels diferents nivells, sinó també per als adults, i en especial per a aquells que exerceixen d'educadors, pares o mares. Si volem que la comunicació en els entorns digitals no acabi generant un empobriment de la comunicació humana, i com a educadors pretenem afrontar els problemes que planteja entre els més joves, cal treballar amb ells sobre noves formes de comunicació no verbal, desenvolupar la comunicació assertiva i introduir tècniques de ciberconvivencia entre els nostres fills i alumnes.

Més informació a: kids and teens online (nens i adolescents a internet)

Xerrada informativa UNPORTAL

Dimecres 24 de gener de 2018, a les 20:00 h.

 


Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que l’institut disposa, gràcies a la col·laboració de l’AMPA, d’una eina de suport a l’orientació acadèmica, adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i, a les seves famílies, per tal de facilitar-los l’accés a la informació de cara a fer la tria d’estudis universitaris i de cicles formatius de grau mitjà i superior.

Es tracta del portal web www.unportal.cat, un recurs virtual que concentra i sistematitza tota la informació disponible, permanentment actualitzada, sobre les més de 600 titulacions universitàries i les més de 40 famílies d’ensenyaments professionals (incloent els ensenyaments artísitics i esportius) que s’imparteixen a Catalunya.

El portal permet múltiples possibilitats de cerca (per estudi, paraula clau, nota de tall, dobles titulacions, àmbit de coneixement, família professional, província o ciutat) i ofereix una navegació molt fàcil i intuïtiva que possibilita aplicar diversos filtres en funció dels interessos dels usuaris, fer comparacions d’estudis entre ells i consultar amb detall tota la informació associada a cada estudi a partir de diversos indicadors.

A banda d’informació de caire acadèmic (assignatures, notes de tall, perfil d’ingrés recomanat per accedir als estudis, tractament de l’anglès) i de servei (horaris i preus), al portal també s’hi poden consultar indicadors relatius a la inserció professional dels titulats i, en el cas del web d’estudis universitaris, taxes de rendiment de les titulacions.

Entre els indicadors d’inserció professional que apareixen associats a cadascun dels estudis, destaquen les taxes d'ocupació, el tipus de feina que desenvolupen els titulats, la remuneració aproximada i la satisfacció dels graduats amb els estudis cursats.

Pel que fa als índexs d’eficiència de les titulacions universitàries, es mostren el percentatge d’abandonament dels estudis a primer curs i en finalitzar la titulació, així com la taxa d’estudiants que es graduen en el temps previst.

D’altra banda, el cercador de cicles formatius incorpora una cerca geogràfica que permet localitzar els estudis de formació professional sobre un mapa i seleccionar-los aplicant els filtres de ciutat, família professional o cicle formatiu.

L’institut posa a disposició de les famílies, mitjançant els tutors i tutores dels seus fills, les claus d’accés per accedir a l’àrea restringida d’aquest portal.

Per la qual cosa, els convidem a la presentació d’aquest web el dimecres, 24 de gener de 2018, a les 20:00 hores, a la sala d’actes de l’institut.

Cordialment,

L’Equip directiu



Últimes places per a l'Esquiada curs 2017-2018

Del 23 al 26 de gener de 2018







 

Bon Nadal i feiç Any Nou


Companyes i companys

Amb aquesta intervenció sobre el mur del nostre institut en la que ha participat tota la comunitat educativa us volem desitjar un Bon Nadal i Bon Any Nou!!

Gràcies a tothom que ha participat!!


 

Esmorzars Solidaris amb La Marató de TV3

Benvolgudes famílies,

Us informem que el nostre institut col·laborarà amb La Marató de TV3 en diferents actes.

Els dies 14 i 15 de desembre es faran Esmorzars Solidaris per part del servei de cafeteria durant l’esbarjo i el total recaptat es destinarà íntegrament a benefici de La Marató.

A més, el dia 15 participarem en les 24 Hores Corrent per la Marató (acte organitzat per Atletisme Terres de l’Ebre).

Gràcies a tots/es per endavant per la vostra participació.

Institut Joaquin Bau de Tortosa




Projecte Col·laboratiu pels Drets Humans 2017

El dia 10 de desembre és el Dia Internacional dels Drets Humans


Des del Departament d’Arts Plàstiques hem pensat treballar-los mitjançant una intervenció artística al mur del pati de l’entrada.

Per fer-ho, necessitem la col·laboració de tots: alumnes, famílies, professors, PAS, ...

L’activitat consisteix a respondre, des del mòbil, una pregunta, triant tres paraules d’una llista que hi trobareu.

Els alumnes ho haurien de fer durant una hora de tutoria (en cas de no tenir mòbil també es podrà participar des de casa).

La resta de la comunitat educativa podrà respondre l’enquesta en qualsevol moment.


L’enquesta es respon:
accedint amb el mòbil
a l’enllaç www.menti.com
amb el codi 41 44 25
fins al 14 de desembre



Gràcies per participar!




ÉS MOLT, MOLT IMPORTANT, ESCRIURE LES PARAULES EN MAJÚSCULES I AMB L’ORTOGRAFIA CORRECTA!!!!!


Més avall teniu el llistat per poder-les projectar a la pissarra.


Amb el mòbil accedir a www.menti.com i posar el codi: 41 44 25


JUSTÍCIA PAU LLIBERTAT IGUALTAT HABITATGE PROTECCIÓ
           
EDUCACIÓ PROGRÉS EXPRESSIÓ INTIMITAT CIRCULACIÓ FAMÍLIA
           
CULTURA PENSAMENT DIGNITAT RESPECTE PERTINENÇA SEGURETAT
           
ASIL OPINIÓ VIDA RELIGIÓ INNOCÈNCIA ELECCIÓ
           
    TREBALL DESCANS    

                                                                                                                                                              


http://www.amnistiacatalunya.org/edu/docs/nu-dudh-senzilla.htm


Arxius adjunts
Adobe Acrobat Documentprojecte drets humans.pdf (pdf 348 Kb)

Tast de caves amb maridadge

Dijous 23 de novembre de 2017 a les 19:30 h.


L'Escola d'Hoteleria de les Terres de l'Ebre de l'Institut Joaquín Bau i l'AMPA organitzen un tast de caves del grup Codorniu amb maridadge de tapes i tasts cuinats i servits per l'alumnat del centre.

Comptarem amb la presència de la sommelier Marta Amadé, de l'equip de Xavi Nolla, que ens donarà les explicacions oportunes.

La selecció de caves que tastarem són:
  • Reina María Cristina
  • Ars Collecta Jaume Codorniu
  • Gran Codorniu Pinot Noir
  • Dulce Anna
  • Raimat Brut Chardonnay 

Recordeu:
  • Dia: dijous 23 de novembre a les 19:30 h.
  • Lloc: menjador de l'Escola de cuina
  • Donatiu: 15 €
  • Aformanet limitat: imprescindible confirmar reserva prèvia
  • Reserves: ampa@iesbau.net


Al finalitzar l'acte es podran adquirir botelles de cava.

Us esperem !!!


Esquiada curs 2017-2018

Del 23 al 26 de gener de 2018




El Departament d’Educació Física de l’Institut Joaquin Bau està preparant la sortida a la neu per a aquest curs escolar.

L’activitat està programada per al mes de gener de 2018 del dimarts 23 al divendres 26 tots dos inclosos.

Aquesta sortida està adreçada als alumnes d’ESO i 1r. BAT i forma part de l’ Unitat Didàctica d’Activitats en la Natura i tradicionalment està ubicada dins la setmana de Sant Tomàs.

Característiques de la sortida:

- Estació de Arinsal-Pal (Andorra)
- 3 dies d’esquí (dimecres, dijous i divendres).
- 3 hores de monitor diàries.
- Lloguer de material (Botes, esquís, bastons i casc)
- Hotel Jaume I ***.
- Pensió completa ( Esmorzar i sopar en Hotel, dinar en el Self Service de les pistes).
- Assegurança d’accidents en pistes i de malalties.
- Els forfaits per tots els dies d’esquí.
- Talonaris de loteries per ajudar al finançament de l’esquiada.
- Bus.

El preu de l’estada serà de 280 euros.

- La sortida serà el dimarts 23 de gener a la tarda. (Es perdran només dos dies de classe, dimecres i dijous, ja que divendres coincideix amb la Diada de Sant Tomàs). L’arribada serà el divendres 26 de gener a la tarda-nit.


PROPERAMENT HI HAURÀ UNA REUNIÓ INFORMATIVA A LES FAMÍLIES.





 

Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentESQUIADA CURS 2018.pdf (pdf 206 Kb)

Vaga General del professorat

7 de novembre de 2017



Benvolgudes famílies.

El sindicat Intersindical-CSC ha convocat una vaga general a tota Catalunya per al dia 8 de novembre. Els serveis mínims dictats per a aquesta jornada als instituts són d’una persona de l’equip directiu.

Per tot això, els comuniquem que l’activitat al centre es pot veure afectada en el sentit que hi hagi classes que no es puguin fer i que s’haurà d’adaptar el funcionament del centre a la disponibilitat de personal.


L’equip directiu


Propostes per al canvi de nom de l'institut

Procés de canvi del nom de l’institut Joaquin Bau


Companyes i companys, tot seguit us passem les propostes i justificacions rebudes per tal de canviar el nom del nostre institut. Abans, però, us passem el referent normatiu que regula la denominació específica dels instituts d’educació secundària:

DECRET 199/1996, de 12 de juny, pel qual s’aprova el Reglament orgànic dels centres docents públics que imparteixen educació secundària i formació professional de grau superior (DOGC núm. 2218, de 14.6.1996)

Article 5. Denominació específica dels instituts d’educació secundària
5.1 Els instituts d’educació secundària dependents del Departament d’Ensenyament tenen la denominació específica que estableix l’esmentat Departament, escoltats els municipis respectius. La denominació específica pot ésser modificada a proposta del Consell escolar del centre, que s’hi ha de mostrar favorable per una majoria de dos terços dels membres que el constitueixen. La proposta de modificació s’acompanya d’un informe del consell escolar en el qual es justifica la conveniència del canvi de denominació específica i s’hi exposen els mèrits que concorren en la denominació proposada i de l’informe favorable de l’Ajuntament on s’emplaça l’institut. Excepcionalment, el Departament d’Ensenyament pot denegar la modificació de la denominació específica, quan concorrin circumstàncies justificatives que així ho requereixin.
5.2 Els centres dependents d’altres poders públics tenen la denominació específica que es determina a llur conveni de creació. Aquesta denominació específica pot ésser modificada, a proposta de l’administració titular, mitjançant la subscripció d’una addenda al corresponent conveni de creació del centre.
5.3 No poden existir, en el mateix municipi, instituts amb la mateixa denominació específica.



Els noms proposats han estat:


Podeu clicar a cada nom per veure el contingut de les propostes i les justificacions aportades.

També estan disponibles en els PDF adjunts.

L'AMPA enviarà un correu electrònic a totes les mares i pares socis per donar a conèixer les propostes presentades i, els que ho desitgen, podran fer-nos arribar el nom que més els agradi per traslladar-ho al centre.



39 Saló Internacional EXPOMINER

Del 10 al 12 de novembre, Barcelona (recinte Montjuich)



Mitjançant el conveni de col·laboració de FIRA BARCELONA i FAPAES, us informem de la celebració del saló Expominer i del descomptes per als associats a l'AMPA.

Vés a Expominer i sent l’energia de la terra.

Del 10 al 12 de novembre es celebra la 39a edició del Saló Internacional de Minerals, Fòssils i Joieria de Barcelona, el més gran aparador del Sud d'Europa on trobar el teu mineral preferit.

Gaudeix i emporta't una pedra de regal cada dia (fins a esgotar existències) i a més aconsegueix un 23% de descompte en la teva entrada online (Introdueix aquest codi 79DB58A6 durant el procés d’acreditació (http://www.expominer.com/ca/entradas).

Tallers de vulcanisme, energies renovables, mineralogia, xerrades acadèmiques, recerca d'or i concursos per optar a fantàstics premis durant el saló.

Consulta el programa complet d'activitats a: http://www.expominer.com/es/activities

Us animem a que en feu difusió tant a les famílies, alumnes i equip docent del centre per tal que es puguin beneficiar del descompte!!


Vaga General Estudiantil 26 Octubre

Benvolgudes famílies

Els informem que el proper dijous 26 d’octubre els sindicats d’estudiants han convocat una vaga i que, una vegada reunit el consell de delegats del centre, el nostre alumnat ha decidit secundar.

Els informem que, d’acord amb les NOFC del nostre institut i amb l’article 24.2 del DECRET 102/2010, de 3 d’agost, d’autonomia dels centres educatius:

1. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i, per tant la no assistència a classe serà considerada com a falta.

2. L’alumnat de 3r i 4rt d’ESO necessita de l’autorització de la família per a poder fer vaga. Aquesta autorització ha de ser lliurada al tutor/a abans del dia de la vaga. Sense l’autorització la no assistència a classe serà considerada com a falta.

3. L’alumnat menor d’edat de batxillerat i de cicles formatius ha de justificar la no assistència a classe per haver exercit el dret a vaga.

Atentament
L’equip directiu







Arxius adjunts
Adobe Acrobat Documentcomunicat-vaga.pdf (pdf 155 Kb)

Concentracions 25 octubre NO ENS TOQUEU L'EDUCACIÓ


 
El Marc Unitari de la Comunitat Educativa de Catalunya ha convocat CONCENTRACIONS amb el lema "NO ENS TOQUEU L'EDUCACIÓ" per al proper dimecres 25 d'octubre, a les 18h, davant els ajuntaments de les capitals de comarca de tot Catalunya.

(A terres de l'Ebre: Tortosa, Amposta, Mora d'Ebre i Gandesa)

La concentració respon a les darreres acusacions que ha rebut l'escola catalana per part d'alguns partits polítics acusant-la d'adoctrinament i de no ensenyar la llengua castellana als centres, amb l'objectiu d'intervenir sobre el model que tenim actualment i amb l'amenaça de l'article 155 sobre el nostre autogovern.

La comunitat educativa ens sentim ofesos/es i indignats/des per la imatge falsa i manipulada que es vol donar de la nostra escola, i mantenim el nostre compromís de continuar treballant pels valors que ens identifiquen: el diàleg, el respecte, la integració, el multilingüisme i el pensament crític.

Us adjuntem el manifest del Marc Unitari de la comunitat educativa de Catalunya, així com el cartell de les concentracions.

Les concentracions van dirigides a la comunitat educativa: professorat, famílies, alumnes, però també a tota la societat en general.

Per això us demanem que fèsseu difusió entre els vostres coneguts i us animem a organitzar-vos des del vostre centre, associació de veïns, etc per participar a les concentracions (amb pancartes, slogans, etc).

DEFENSEM LA NOSTRA ESCOLA I ELS SEUS VALORS!!

ARA ÉS MÉS NECESSARI QUE MAI!!

US ESPEREM EL DIMECRES 25!


MARC UNITARI DE LA COMUNITAT EDUCATIVA


 
Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentMUCE MANIFEST CONCENTRACI (pdf 191 Kb)
JPEG Imageconcentració 25-O.jpg (jpg 146 Kb)

Escola d'hoteleria: Elaboracions per al 20 d'octubre




 

Fes-te Soci de l'AMPA


Des de l'AMPA donem suport i assistència als membres de l'associació i, en general, als pares i els tutors, els professors i els alumnes del centre i els seus òrgans de govern i de participació, en tot allò que fa referència a l'educació dels seus fills i, en general, de tots els alumnes matriculats al centre. Promovem la participació dels pares dels alumnes en la gestió del centre.

Associar-vos a l'AMPA us dóna una sèrie d’avantatges:
 
  • Aconseguir els llibres de text amb un bon descompte.
  • Ser un pont de relació entre l’Institut, les Institucions locals, Autonòmiques i les famílies.
  • Assistir a conferències organitzades des de l'AMPA sobre temàtiques molt relacionades en l’etapa evolutiva del vostre fill o filla.
  • Organitzar cursets per les famílies, col·laborar en les necessitats no cobertes per l’administració, o la infraestructura del centre, organitzar activitats i incentius per a l’alumnat.

El preu de la quota de soci és de 15€ per família i any escolar.

Nota: Els pares/mares que hagin comprat algun llibre a IDDINK o reservat una guixeta del curs actual i hagin pagat la quota corresponent, ja són socis de l'AMPA.

Si esteu interessats en fer-vos socis, us agrairíem ompliu les vostres dades al formulari que trobareu aquí:
 
http://ampa.iesbau.net/78-inscriviu-vos

 

91 al 120 de 296
12345678910
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies