AFA iDertosa

Esmorzar-trobada d'escriptors per Sant Jordi, amb Manuel Pérez Bonfill

Dimecres 23 dʼabril, Diada de Sant Jordi, a les 9:00 hores al restaurant de l'Institut

Veure la notícia de l'esdeveniment

L'Ampa i l'Institut Joaquíbn Bau es complauen a convidar-vos a la primera edició de l'ESMORZAR-TROBADA D'ESCRIPTORS, que tindrà lloc al restaurant de lʼInstitut Joaquim Bau el divendres 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 9:00 hores.

Durant lʼacte s'inaugurarà a la biblioteca “L'ESPAI DʼAUTORS” vinculats al centre.

En aquesta primera edició el convidat serà el Sr. Manuel Pérez Bonfill, professor i escriptor de les Terres de l'Ebre. 


Esperem la vostra participació.

Es prega confirmació d'assistència al mail: ampa@iesbau.net
 



 
Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentSantJordi-Bau.pdf (pdf 329 Kb)

Taller: I Curs de cuina d'hivern

Les tardes dels dimecres de març de 2014

 
Aquest dimecres va finalitzar, el primer curs de cuina per a mares i pares d’alumnes de l’Institut. Han sigut quatre sessions, on sota la direcció de Xavier Torné Teixidó, professor del cicle de Cuina i Sala, els 21 “alumnes” han après noves tècniques, nous plats i sobretot s’ho han passat d’allò més be.

El proper 2 d’abril comença el 2n curs, i és intenció de la junta de l’AMPA continuar organitzant-ne més per al proper curs.

Agrair l’acollida que ha tingut aquesta iniciativa, la col·laboració del centre, el departament de cuina i sala i especialment a Xavi Torné per la seva paciència i bon fer.





        

Podeu veure algunes fotografies dels més de 20 plats treballats:

 

Galeria fotogràfica

Taller: I Curs de cuina d'hivern

Les tardes dels dimecres de març de 2014

 

L'AMPA de l'IES Joaquim Bau, organitza el I curs de cuina d'hivern.

El professor serà Xavier Torné Teixidó del C.F.G.M. Cuina del centre.

Es treballaran aperitius/entrants, guarnicions, rostits i postres, es donaran les receptes i es tastarà entre tots el menjar preparat a l'acabar la sessió.

  • Dies: els dimecres 5, 12, 19 i 26 de març de 2014 
  • Horari: de 19:30 h a 22:00 h
  • Lloc: Cuina
  • Preu total del curs: 40 €

Els interessats poden fer reserva de plaça al correu ampa@iesbau.net, cal tenir en compte que les places són limitades (màxim 20 persones) i es seguirà l'ordre de rebuda de preinscripció. Es confirmarà l'admissió al curs per e-mail.

El pagament es realitzarà el primer dia de curs. Es prega puntualitat i avisar de qualsevol cancelació de reserva de plaça amb antelació. Gràcies.

L'AMPA us desitja bon curs i bon profit!!

 

El menú de l'Escola de cuina, un dinar exquisit



Com cada any, els membres de la junta de l'AMPA hem volgut tastar el menú que ofereix el Cicle Formatiu de Cuina els dimecres, el qual està elaborat i servit pels alumnes de 2n curs de Cuina i Gastronomia.

L'experiencia ha sigut formidable. Ens han deleitat amb un repertori exquisit, composant de plats d'alt nivell i confeccionats amb productes de mercat i temporada.

Val a dir que, a més de la bona cuina, el servei ha estat impecable. També el preu, per 12 € si no es demana vi, és del tot recomanable. A nosaltres, amb vi de la Terra Alta, cava per als postres (deliciosos i fins a tres varietats diferents) i café ens ha sortit per 15 €.

Val la pena veure com treballen aquests alumnes del cicle formatiu. Segur que els espera un gran futur.

Vinga, animeu-vos i demaneu taula en prou temps d'antelació, que el servei està molt sol·licitat.







 Per realitzar reserves truqueu al telèfon de l'institut 977.50.13.10 / 977.50.13.11.

 

Cuina: Servei de Restaurant pedagògic curs 2013-2014

El Cicle Formatiu de Cuina ofereix un servei de restaurant a uns preus molt ajustats



Horari del restaurant:
A partir de les 14 hores.


Menú de dimecres

- Elaborat i servit pels alumnes de 2n curs de Cuina i Gastronomia.
- Preu menú de 12,00 €.
- Cafè i beguda a banda, excepte l'aigua que hi és inclosa.


Menú de divendres

- Elaborat pels alumnes de 1r curs de Cuina i Gastronomia i servit pels alumnes de 1r curs de Serveis en Restauració.
- Preu menú de 8,90 €.
- Cafè i beguda a banda, excepte l'aigua que hi és inclosa.


El cafè, infusions, ...  es cobren a un preu mòdic d'1 €.



Reserves


Per realitzar reserves truqueu al telèfon de l'institut 977.50.13.10 / 977.50.13.11.


Esperem la vostra visita ben aviat!



Departament de cuina de l'Institut J. Bau, octubre 2013.



Galeria fotogràfica

Cata de vins comentat amb maridatge

El passat divendres 24 de maig de 2013, l'AMPA conjuntament amb l'Escola d'Hoteleria Terres de l'Ebre Joaquin Bau, van organitzar un tast de vins comentat amb maridatge.

Es van tastar vins de l'Agrícola Sant Josep de Bot maridats amb creacions de l'Escola de cuina.


L'acte va començar amb les paraules del director del centre, Francesc Lahosa, que va incidir que aquest hauria de ser el primer de molts altres actes per donar a conneixer tant la cultura del vi d'aquestes terres, com l'art culinari que es desenvolupa al centre.

El president de l'ampa, Josep Aixarch, va agrair tant al representant de la cooperativa de Bot, Sr. Jaume Martí, com al representant de Distribucions Molina, Sr. Juanjo Grau, la seva contribució a l'esdeveniment i va lloar la feina que es fa des de l'Escola de cuina, reconeixent-li el suport obtingut per col·laborar en aquest tast.
 




La Sra. Maria Sanchís, responsable de l'escola, va anant esbrinant els maridatges que ens havien preparat per al tast i que acompanyarien els vins, els quals s'encarregà el Sr. Jaume, de explicar-nos totes les seves virtuts i procés d'elaboració.

Els alumnes de l'escola van estar en tot moment atents per oferint-nos un servei altament qualificat a les aproximadament 70 persones assitents, mares, pares, professors i amics que van poder assaborir les exquisides degustacions creades expressament per acompanyar la cata de vins.




La proposta no podia ser més atractiva:
  • Mil fulls de poma, foie i formatge de cabra per tastar l'espectacular garnaxa, blanc de negres, Clot d'Encís BLANC 2012.
  • Brioxe prenyat amb xoriç per al seductor Clot d'Encís ROSAT 2012.
  • Vedella en el seu propi suc per a l'excel·lent Llàgrimes de Tardor RESERVA 2007.
  • I per postres unes coquetes de sagí per assaborir la deliciosa MISTELA Clot d'Encís.

   



Cata de vins comentat amb maridatge

Divendres 24 de maig de 2013 a les 20 h.


Veure notícia de l'esdeveniment

L'Escola de cuina i l'AMPA de l'Institut J. Bau, organitzen un tast de vins comentat amb maridatge.

Es tastaran vins de l'Agrícola Sant Josep de Bot maridats amb creacions de l'Escola de cuina.



Lloc
: sala restaurant de l'Institut
Dia: divendres 24 de maig
Hora: a les 20 h
Preu ticket: 5 €



Data límit inscripció: dijous 23 de maig

Inscripció: secretaria del centre o al mail de l'ampa ampa@iesbau.net

Col·laboren: Cooperativa Agrícola Sant Josep de Bot i Distribucions F. Molina de Tortosa.

                    


 

Activitat: Participació de l'Escola de cuina i hoteleria a FESTAST

Fira alimentària de les Terres de l'Ebre, dies 8, 9, 10 i 11 de març de 2013 a Tortosa


Els nostres alumnes i professors de l'Escola de cuina i hoteleria han participat a la Fira alimentària de les Terres de l'Ebre, FESTCAST, on es presentà una programació diària de demostracions de cuina i tast de vins i caves, pensada tant per al públic general com per a professionals.

     


El dissabte 9 de març a les 13 h, dins la programació Espai Cuina, han presentat una demostració culinaria de dos plats elaborats amb abadejo:
  • Mini clotxa d'abadejo amb olives
  • Sopa de ceba amb fals abadejo

I també el dissabte 9 de març a les 17.30 h, dins la programació Espai Celler, Juanjo Roda, cuiner i professor de l'IES Joaquín Bau, ha fet la presentació del llibre “La clotxa i la seua festa”, Cuina i patrimoni de les Terres de l'Ebre, de Carme Queralt.





Activitat: Participació de l'Escola de cuina i hoteleria a la Fira de l'Oli

Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre, dies 22, 23 i 24 de febrer de 2013 a Jesús


Com en anteriors edicions, aquest any també, els nostres alumnes i professors de l'Escola de cuina i hoteleria han participat en la Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que es celebrà a Jesús durant el passat cap de setmana, els dies 22, 23 i 24.
     


El dissabte 23, a les 13 h. i al Pati Interior del Claustre de la Immaculada, la nostra Escola de cuina l'elaborà en públic la recepta "Escabetx de cítrics amb oli de la Terra Alta" amb posterior degustació.

El diumenge, 24 i en el mateix indret, el plat que s'oferí per degustar fou " Carxofes farcides amb oli d'oliva de les Terres de l'Ebre".
  

Cuina: Nous preus del Servei de Restaurant pedagògic

El Cicle Formatiu de Cuina ofereix un servei de restaurant pedagògic a uns preus molt ajustats


Horari del restaurant:
  • Dimecres a partir de les 14:00. Menú preparat pels alumnes de 2n curs.
  • Divendres a partir de les 14:00. Menú preparat pels alumnes de 1r curs.
Departament de cuina de l'Institut J. Bau, febrer 2013.




 

21 al 30 de 30
123
Comandes de llibresEl meu compte

Enllaços


Notícies recents

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

Sopar pedagògic Festa de primavera

Calendari de Portes obertes Cicles i Batxillerat

Ha acabat l'ESO i ara què? Acompanyem els nostres fills i filles a triar futur

Les noves ponderacions per al curs 2020-2021

L'escola de cuina participa al FESTAST 2019

Saló de l'Ensenyament, Setmana de la Formació i el Treball de Fira de Barcelona

Concurs d'il·lustració St Jordi 2019

Jornades de portes obertes i informació BAT Internacional

Xerrada: Estereotips de gènere. Des-Construïm una perspectiva diferent de veure'ls

Premis de Recerca de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears

Visita al Circuit de Catalunya i al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa

Conferència de Lluís Miralles: Acceleradors de partícules i les seves aplicacions

Jornada de portes obertes ESO

Recollida de títols d'ESO i BAT

Sol·licitud d'ajuts per desplaçament

Actes de la festivitat de Sant Tomàs

Butlletí Família i Escola (gener 2019)

Xerrada informativa UNPORTAL

Inscripció de voluntaris als World Sports Game 2019

Jornades de solidaritat amb els presos polítics a l'Institut Dertosa

Canvi de nom de l'AMPA: AFA iDertosa

Torrons elaborats per l'Escola d'Hoteleria Institut Dertosa

Tast de còctels amb maridatge

Presentació de candidatures i participació en les eleccions del Consell Escolar

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies