AFA iDertosa

Estudiants de BAT i CFGS, benvinguts al CRAI


CRAI del Campus Terres de l'Ebre


Per a estudiants de Batxillerat i de CFGS

Al CRAI podràs estudiar, consultar, fer treballs en grup, demanar documents en préstec i molt més...

Consulta serveis i horaris a: http://www.urv.cat/ca/vida-campus/serveis/crai/




 

Programa Famílies i escola

Educar sense cridar, nou programa de Famílies i escola emès per TV


Ja teniu disponible el sisè capítol del programa TV “Famílies i escola”, al qual hi col·laboren FAPAES juntament amb la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Comunicació Local i Canal Terrassa. En aquesta ocasió el tema és “Educar sense cridar”. Trobareu l'accés al web de FAPAES: http://fapaes.cat/programa-de-tv-families-i-escola/

Presentació del programa:

Aquesta setmana ens proposen tot un repte a les famílies: educar sense cridar. En algun cas són beneficiosos o necessaris els crits?

Ens acompanyen en aquesta missió tres dones que en saben molt de control emocional: Eva Bach, Núria Grases i Alba Castellví. Amb aquesta última anem fins a una escola de Sant Feliu de Llobregat per assistir a una xerrada-taller que imparteix, amb el nom precisament d’educar sense cridar. També coneixerem les experiències de tres famílies que intenten (i no sempre ho aconsegueixen) no perdre els nervis amb els fills i filles. Ens donaran algunes pautes per intentar aconseguir un bon clima familiar a casa.


Després de veure el capítol, ens quedem amb aquests consells/ conclusions:

  • Els crits no són ni afectius ni efectius.
  • Espanten però no eduquen. Generen un munt d’emocions negatives i empobreixen les relacions.
  • Els infants necessiten referents en moments de dificultat.
  • Fer, de vegades, les coses malament és molt normal.
  • L’autonomia dels fills és bona. Fomentem-la!
  • Podem deixar-los triar coses però expliquem-los les conseqüències.
  • Per ajudar a créixer els fills… hem de créixer nosaltres.
  • L’autoconeixement és una gran eina per a la millora personal.
  • Triem allò que millor ens va per estar emocionalment bé i aturem-nos quan estiguem a punt de perdre els papers.
  • Respirem, relaxem-nos i busquem noves maneres de dir les coses.
  • Conversem amb el fill per trobar solucions.
  • Els nens aprenen sobretot del que els pares fem.
  • El clima familiar és molt important.

Us animem que en feu difusió del mateix a la vostra comunitat educativa, de ben segur que serà de gran interès per les famílies (pares, mares i també alumnes).

Ciberassetjament Zero

Presentació de la campanya CiberassetjamentZero






Fa uns dies va tenir lloc la presentació de la campanya CiberassetjamentZero impulsada per totes les federacions d'AMPA de Catalunya:

  • AFAEC, Federació d'associacions de Mares i Pares de l'Agrupació Escolar Catalana.
  • CCPAC, Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya.
  • DINCAT, Federació d'entitats de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de Catalunya.
  • FAPAC, Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya.
  • FAPAES, Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'estudis sufragats amb fons públics no universitaris de Catalunya.
  • FAPEL, Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya.

Tanmateix compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta campanya de sensibilització neix davant la preocupació de les famílies pels casos de ciberassetjament, i davant aquest fet, totes les federacions ens hem posat a treballar conjuntament.

L'accés a les xarxes i als sistema de comunicació no presencial provoquen, a vegades, conductes que posen en risc als nostres fills i filles de patir assetjament en qualsevol moment i de forma continuada degut a que tots estem connectats contínuament a traves del mòbil o tauletes.

Volen posar de manifest aquesta preocupació i sensibilitzar a la societat de la importància de tenir present aquest problema i ajudar a canviar hàbits en aquest sentit. Trencar els silencis, fomentar que les famílies puguin parlar amb els seus fills i filles i aquests vegin facilitats per poder denunciar, entre d'altres.

La campanya farà servir les mateixes xarxes socials per a la seva difusió. Aquí us demanem el vostre ajut per tal de difondre al màxim els missatge de les vinyetes a traves de les vostres web, twitter, facebook i els altres mitjans que tingueu de comunicar-vos amb la vostra comunitat educativa. Cada mes es farà difusió d'una vinyeta amb missatges clars, fàcils i entenedors que es distribuiran per la xarxa.

Anireu trobant la informació actualitzada a la web de la campanya www.assetjamentzero.cat o a la de FAPAES www.fapaes.cat

Saló Futura i descomptes 2x1 per entrar

Dies 24 i 25 de març de 2017 a Fira Montjuïc


Benvolgudes famílies.

A traves del conveni de col·laboració que FIRA BARCELONA i FAPAES* tenen signat, us informem de la celebració del saló Futura i els descomptes 2x1 a l’entrada que trobareu al document adjunt.

Si esteu interessats en cursar un màster o postgrau i voleu augmentar les vostres oportunitats professionals veniu a Futura, al Saló dels Màsters i Postgraus, el dies 24-25 de març.

Participeu als tallers pràctics i les xerrades informatives. Deixeu-vos assessorar pels millors experts de cada sector i coneixeu de primera mà els secrets i les claus de l’educació britànica, a més d’optar a la possibilitat de guanyar una beca a Dublín.

Més informació a: http://www.salofutura.com/ca/home

* Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya





Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentINVITACIO 2X1 FUTURA.pdf (pdf 226 Kb)

Eulàlia Cabrera, classificada per al concurs Premio Promesas de la Alta cocina

Conill integral amb vermut i curri



 
Eulàlia Cabrera, alumna del I.E.S Joaquín Bau, ha estat classificada per a la V Edició del Premio Promesas de alta cocina de Le Cordon Bleu de Madrid.

Al web on s'exibeixen les receptes dels 50 candidats preseleccionats per l'organització, es poden veure els víedos de cadascuna de les elaboracions que han fet aquestes promeses amb un ingredient comú, el conill.


Aquesta web permet exercir el vot del públic en general actuant com jurat popular i suposarà un 15% de la valoració total de cada candidat, sempre que les votacions del jurat de xefs situïn a dit candidat en una de les 25 primeres posicions en la llista de qualificacions.

Us animem a veure el vídeo i a participar de la votació. És molt senzill només s'han de seguir aquests passos:
 
  1. Anar al web: https://premium.easypromosapp.com/entries/310744
  2. Buscar "Eulàlia"
  3. Mirar el vídeo "Conill integral amb vermut i curri" (segur que us agrada)
  4. Prémer el botó "votar"

El teu vot pot ajuda-la a estar més a prop de la final!


Felicitats Eulàlia.

Informació d'interés per a alumnes de 2 BAT i 4 ESO


Informació adreçada a les famílies amb fills de 2n curs de Batxillerat.


La Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya posa a l'abast dels estudiants i pares i mares el web Accesnet que ofereix informació d’interès, sobre les proves d'accés a la Universitat, preinscripció universitària i altra informació d'interès, com notes de tall...

A més a més, l'enllaç QUÈ I PER QUÈ ESTUDIAR A LES UNIVERSITATS CATALANES, facilita la tria dels estudis universitaris, posant a l'abast tota la informació actualitzada dels estudis oficials tant a nivell de grau com de màster universitari que ofereixen les Universitats catalanes.  

A més tenim disponible l’Oficina d’Accés a la Universitat, on totes les famílies es poden adreçar per fer les seves consultes, la secretaria del Campus de les Terres de l’Ebre de la URV és seu territorial, aquí teniu l’enllaç amb horaris d’atenció al públic.

 

Informació adreçada a les famílies amb fills de 2n curs de Batxillerat i 4t d’ESO


Aprofitem per recordar que l'Institut disposa del servei Unportal, el web d'educació superior a Catalunya, que dona informació detallada i actualitzada de tots els estudis universitaris i cicles formatius de Catalunya.

És un portal amb una part pública i una privada a la que tenim accés pel pagament compartit de la quota entre Institut i AMPA, per tant preguem que feu bon ús de la contrasenya, recordeu és només per famílies del Bau.

Les claus per accedir a les pàgines restringides se us han enviat per correu electrònic.


Esperem que la informació us sigui útil.



URL de les webs:

Un homenot nostrat, Ricardo Gascón

Reproducció de l'article d'Emigdi Subirats dedicat a Ricardo Gascón, expresident de l'AMPA 

Tantes vegades com tinc l’oportunitat, acostumo a escriure un missatge en positiu sobre l’àmbit de l’ensenyament. Si quelcom no ens ajuda gens ni mica és justament el fet de recrear-nos en els nostres mals endèmics, alhora que fem caure la responsabilitat de tots els mals del nostre sistema educatiu damunt de la Conselleria d’Ensenyament. De fet, ningú no es veu la gepa pròpia! La burocràcia administrativa o la desmotivació d’una part significativa del professorat conviuen amb l’elaboració d’iniciatives de primer nivell que permeten il·lusionar-nos i creure en nosaltres mateixos i en la nostra tasca a realitzar. En tots els nostres centres educatius es pot treballar braç a braç amb molts membres de la comunitat educativa que s’hi dediquen al cent per cent i aconsegueixen uns fruits extraordinàriament positius. Aquesta és la bandera a onejar!

Durant els darrers anys he tingut una estreta col·laboració, i he entaulat una molt bona amistat, amb un veritable homenot de la nostra vida educativa, Ricardo Gascón. I no li dic homenot per la seua alçada física, sinó per la magnífica feina realitzada i l’alta motivació que ha demostrat tostemps. L’amic Ricardo ha estat vinculat al món de les associacions de mares i pares durant molts anys: primerament, a l’escola de primària de Ferreries on cursaven els estudis els seus dos fills bessons, Cinta i Ferran, i posteriorment a l’institut Joaquim Bau, nom que no ens fa sentir orgullosos a uns quants educadors precisament.

Des de la presidència de l’AMPA durant els darrers anys va encapçalar innombrables activitats de caire cultural i literari, a redós de tot un programa d’actuació que tenia com a marc preferent la millora significativa de les instal·lacions del centre, com l’adequació de l’aula de música o la renovació dels aparells informàtics. La seua tasca incansable, imaginativa i eficaç ens permet gaudir de nous equipaments que són l’orgull del centre. Evidentment que no estava sol i va realitzar la tasca al costat d’un equip magnífic de pares i mares que van seguir les seues petjades, però com diu el nostre amic comú, el professor intel·lectual Manel Ollé: aquest xic val molt i ha fet molt.

La implicació dels progenitors al model educatiu s’ha incrementat força darrerament, però en el cas de Ricardo ens trobem amb un cas excepcional. La seua dedicació el portava a visitar el centre dia sí dia també, fet que el va convertir gairebé en un membre més del claustre. Bona part del seu pensament estava dedicat a la millora estructural de l’institut i, molt especialment, la seua dinamització. Va tenir una estreta relació amb el professorat del departament de cuina amb els quals va treballar tothora, car creia i creu fermament en la potencialitat de l’Escola de cuina de les Terres de l’Ebre. I aquesta frase m’agradaria repetir-la un i un altre cop! L’altra de les seues passions era el correcte desenvolupament del batxillerat artístic. Va saber valorar altament la feina extraordinària de la professora de teatre Manolita Nadal, i de tot un alumnat que es distingeix per un talent específic, innat, que cal anar descobrint i valorant.

Amb Ricardo hem tirat endavant un fastuós homenatge a Manel Ollé, un dels professors emblema del centre; l’any Manuel Pérez Bonfill, que homenatja tot un homenot de lletres i de l’ensenyament; la festivitat de sant Jordi amb molta bona lletra a l’institut, que ens ha permès treure a la llum varis llibres com: la meua traducció del poemari Long play per una ànima trista del poeta Gerard Vergés i el darrer llibre narratiu de Manuel Pérez Bonfill, La fira de sempre i altres narracions.

Ricardo és un enamorat de les lletres, un lector aguerrit i apassionat que recorda lectures i escriptors, vivències i proverbis, i està sempre al dia de la vida cultural ebrenca. És una persona, un pare, que creu en l’educació com a mitjà de superar molts entrebancs, que s’ha implicat en la formació dels seus fills i demana a crits la potenciació de l’institut, la dinamització d’activitats culturals en horari extraescolar i l’exteriorització de la vida estudiantil. Als esplèndids actes de graduació de l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de batxillerat, se les apanyava per portar grans artistes i literats de la nostra terra, cosa que els converteix en un acte cultural de gran categoria. Aragonès de naixement, un xic tossut doncs per sang!!!, reguerenc, culte i apassionat, ha realitzat una feina impagable i li hem de reconèixer, atès que és de ben nascuts dir les coses pel seu nom i valorar les coses tal com cal. Ricardo, és un homenot de la comunitat educativa!


Emigdi Subirats i Sebastià
15/11/2016


Article original: http://agora.xtec.cat/iesjbau/portada/un-homenot-nostrat-ricardo-gascon/


Acomiadar-se de l'Institut, pels alumnes del Consell Escolar

 

Sol dir-se que a la vida tot té un principi i un final, enguany toca acomiadar-se de l'institut, d'alguns companys i professors... gent que ha sigut protagonista d'una de les etapes que, de ben segur, recordarem per sempre.

Molts hem conviscut en aquesta casa 6 anys de la nostra vida. Hem passat hores i hores d'estudi, d'alegries, d'amistat i d'alguna llàgrima; de tot allò que és, al cap i a la fi, l'essència de l'adolescència. Hi ha hagut bons i mals moments, però ara i sempre toca quedar-se amb els millors: sortides, viatges, xerrades, professors que marquen un abans i un desprès i, sobretot, aquelles grans amistats que duraran per sempre.

Durant aquests cursos, a més de formar-nos acadèmicament, també hem conegut a aquells qui ens han guiat per fer de nosaltres les persones que som a dia d'avui, endinsant-nos en un riu de vivències i experiències que a molts ha canviat i a ningú ha deixat indiferent.

Els records, les imatges, les paraules del nostre institut, guardem-los, mai ningú no ens els esborrarà, mai ningú no ens els podrà prendre, depèn només de nosaltres guardar-los per sempre dins del cor.

També ha hagut moments difícils, com els exàmens, però els hem superat gràcies a l'esforç, la constància i la dedicació, base de tot estudi, base del nostre estimat Joaquim Bau. I això és el que ens fa créixer a la vida, saber superar els obstacles que ens anem trobant.

A tots aquells que heu estat dia a dia donant-nos suport, gràcies; a tots aquells que han pogut dubtar de nosaltres durant el camí, mireu on som ara i mireu tot el que ens queda per endavant!

L’any que ve cadascú continuarà el seu camí, alguns a Tortosa, altres a Barcelona, Madrid, a l'estranger... Molta sort a tots, toca seguir lluitant i treballant, ja que ningú ho farà per nosaltres, seguir lluint orgullosos la marca del Bau allí on el destí ens porti.


Representants dels alumnes de l’institut Joaquin BAU



Comiat de l'Institut, per Irene López Favà



10.530, aquestes són les hores que hem estat en aquesta casa. Aquestes són les hores que hem dedicat a l’aprendre i al saber, no només de l’estudi, sinó també de la vida.

Ara ha arribat el moment d’iniciar el camí que serà decisiu per al nostre futur. Ha arribat el moment d’aplicar tot allò que hem après, perquè ara comença una nova etapa per a nosaltres, un llarg camí de no retorn.

Molts potser no ho creuen, però avui és l’últim dia que podrem estar tots junts, alumnes de la promoció i professors, ja que a partir d’ara cadascú de nosaltres emprendrà un estudi diferent , en un lloc diferent i amb una finalitat concreta. I per aquest motiu, vull dirigir-me per últim cop a tots aquells que hem format i formen part d’aquest centre.

El meu pas per l’Institut Joaquim Bau de Tortosa no l’oblidaré mai, i és que és molt difícil creuar per últim cop les portes del centre sense endur-nos un grapat de records dels quals no ens n’oblidarem mai.

De ben segur que a l’Institut, alguns hauran trobat els amics per a tota la vida, d’altres hauran descobert que els que ho eren, ja no ho són. Molts hauran après allò que no s’esperaven o hauran compartit bons moments de joventut. Alguns hauran trobat professors que no oblidaran mai, a altres els hauran ajudat a descobrir la vocació a la que s’acabaran dedicant.

Avui podríem fer una llarga llista d’agraïments i de reconeixements, o bé podríem explicar mil vivències i records, però prefereixo acabar aquest parlament d’una manera especial.

Per últim, us voldria citar una frase que a mi, personalment, m’ha marcat força i que no l’oblidaré mai. Quan vam arribar a l’Institut, al discurs de benvinguda, el llavors director del centre, Sisco Lahosa, ens va dir “aquí no pretenem formar bons metges, bons mestres, bons científics..., sinó bones persones que l’endemà siguin bons metges, bons mestres, bons científics....”

Cap de nosaltres sabem si acabarem sent o no bons professionals, però el que sí sé és que marxo de l’Institut Joaquim Bau sent millor persona que quan hi vaig entrar.


Irene López Favà



Accés i admissió a la universitat

Informació sobre les PAU i preinscripció universitària 2016




     Accés a la universitat:      Admissió a la universitat:
  • Accés des de batxillerat
  • Proves d'accés a la universitat 2016
  • Calendari PAU 2016
  • PAU 2016
  • Fase general de les PAU
  • Superació de les PAU
  • Convocatòries
  • PAU: fase específica
  • Procés de revisió
  • PAU: inscripció a les proves
  • És dificil superar les PAU?
  • Distincions de les PAU
  • Admissió amb nota ponderada
  • Matèries ponderables per branca a Catalunya
  • Ponderacions 2016
  • Nota d'admissió ponderada per a estudiants de batxillerat
  • Exemples d'admissió des de batxillerat / CFGS
  • Notes de tall 2015: intervals
  • Preinscripció universitària 2015
  • Reconeixement de crèdits
  • Preinscripció universitària 2016
  • Reserva de places
  • Antics estudis i nous graus (exemples)
  • Proves d'aptitud personal
  • Exemple d'assignació
  • Tràmit d'assignació definitiva
  • Beques i ajuts

Podeu descarregar-vos el PDF que ha publicat l'Oficina d'Accés a la Universitat del Consell Interuniversitari de Catalunya on trobareu tota la informació detallada.




Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentPPT-acces-i-admissio-2015 (pdf 2 Mb)

41 al 50 de 62
1234567
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies