AFA iDertosa

Xerrada informativa UNPORTAL

Dijous 10 de gener de 2019, a les 19:30 h.

 


Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que l’institut disposa, gràcies a la col·laboració de l’AFA, d’una eina de suport a l’orientació acadèmica, adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i, a les seves famílies, per tal de facilitar-los l’accés a la informació de cara a fer la tria d’estudis universitaris i de cicles formatius de grau mitjà i superior.

Es tracta del portal web www.unportal.cat, un recurs virtual que concentra i sistematitza tota la informació disponible, permanentment actualitzada, sobre les més de 600 titulacions universitàries i les més de 40 famílies d’ensenyaments professionals (incloent els ensenyaments artísitics i esportius) que s’imparteixen a Catalunya.

El portal permet múltiples possibilitats de cerca (per estudi, paraula clau, nota de tall, dobles titulacions, àmbit de coneixement, família professional, província o ciutat) i ofereix una navegació molt fàcil i intuïtiva que possibilita aplicar diversos filtres en funció dels interessos dels usuaris, fer comparacions d’estudis entre ells i consultar amb detall tota la informació associada a cada estudi a partir de diversos indicadors.

A banda d’informació de caire acadèmic (assignatures, notes de tall, perfil d’ingrés recomanat per accedir als estudis, tractament de l’anglès) i de servei (horaris i preus), al portal també s’hi poden consultar indicadors relatius a la inserció professional dels titulats i, en el cas del web d’estudis universitaris, taxes de rendiment de les titulacions.

Entre els indicadors d’inserció professional que apareixen associats a cadascun dels estudis, destaquen les taxes d'ocupació, el tipus de feina que desenvolupen els titulats, la remuneració aproximada i la satisfacció dels graduats amb els estudis cursats.

Pel que fa als índexs d’eficiència de les titulacions universitàries, es mostren el percentatge d’abandonament dels estudis a primer curs i en finalitzar la titulació, així com la taxa d’estudiants que es graduen en el temps previst.

D’altra banda, el cercador de cicles formatius incorpora una cerca geogràfica que permet localitzar els estudis de formació professional sobre un mapa i seleccionar-los aplicant els filtres de ciutat, família professional o cicle formatiu.

L’institut posa a disposició de les famílies, mitjançant els tutors i tutores dels seus fills, les claus d’accés per accedir a l’àrea restringida d’aquest portal.

Per la qual cosa, els convidem a la presentació d’aquest web el dijous, 10 de gener de 2019, a les 19:30 hores, a la sala d’actes de l’institut.

Cordialment,

L’Equip directiu



Inscripció de voluntaris als World Sports Game 2019

Del 2 al 7 de juliol de 2019


Com sabeu del 2 al 7 de juliol de 2019 tindrà lloc a Tortosa i a la resta de seus de les Terres de l’Ebre (Amposta, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, Gandesa i Mora) els World Sports Game on s’espera la participació de milers d’esportistes.

La UCEC (Unió Consells Esportius de Catalunya) és un dels màxim responsables de l’organització i está coordinant amb l’ajuntament de Tortosa la recerca dels voluntaris, peça clau d’aquest esdeveniment. Des dels consells esportius de les Terres de l’Ebre estem treballant en aquest sentit, per la qual cosa us enviem el document d’inscripció de voluntaris amb la idea de que el féssiu extensiu a tota la vostra familia esportiva (esportistes, entrenadors, delegats, pares, etc).

Les disciplines que es faran són les següents:

- Atletisme, Bàsquet, Volei platja, Tennis, Escacs, Futbol, Futbol 5, Judo, Karate, Mamanet, Tennis platja, Tennis taula, Petanca, Volei indoor, Natació, Lluita grecorromana, Lluita grecorromana platja.

Els CSIT World Sports Games acostumen a ser un esdeveniment en el qual es presenten al gran públic diversos esports innovadors. En aquest ocasió els esports que participaran associats als WSG són:

- Futbol americà, Patinatge, Dansa, Golf, Pitch-and-Putt, MPoledance, Cheerleaders, Handball, Fistball, Trail Running, O-Sport, Wheel Gimnastic, Powerlifting.

També hi haurà competició adreçada als majors de 55 anys que podran participar en els WSG2019 en totes les modalitats abans esmentades.

L’objectiu dels CSIT World Sports Games 2019 és promoure els valors relacionats amb la pràctica esportiva, la convivència entre cultures i l'intercanvi d'experiències entre els milers de participants. La última edició va tindre lloc a Riga (Letònia), amb la participació d'uns 3.000 atletes.

Els CSIT World Sports Games compten amb el patrocini i el suport de la Diputació de Tarragona i de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Us demanem que donéssiu la máxima difusión al full d’inscripció per fer de voluntaris als World Sports Game 2019. Per inscriure’s com a voluntari teniu dues opcions:
  • Enregistrar-se directament a la web www.wsgtortosa2019.cat
  • Enviant aquest full adjunt emplenat a qualsevol dels consells esportius de les Terres de l’Ebre


AGRUPACIÓ TERRITORIAL DE CONSELL ESPORTIUS DE LES TERRES DE L’EBRE

Descarrega - AF_full_voluntaris




Torrons elaborats per l'Escola d'Hoteleria Institut Dertosa

Comandes de pastisseria pedagògica 



Aquesta setmana no tindrem botiga pedagógica perquè dijous i divendres tenim festa.

Però com s’arrimen els Nadals tenim el nostre alumnat practicant amb els torrons i us fem saber que ja podeu encarregar la vostra caixa.

Enguany constarà de 6 barretes variades entre xocolata, natanous i iema cremada. El preu será de 12 € i en podreu reservar una per persona, realitzant llista d’espera si en voleu més, per si ens en sobren algunes caixes.

Podeu fer la reserva trucant al 977.501.310 o enviant un correu a cicles@insdertosa.cat


Presentació de candidatures i participació en les eleccions del Consell Escolar

Fins el 21 de novembre


  • Presentació de candidatures: fins el 21 de novembre. Trobareu l'imprès a la secretaria del centre
  • Votació sector mares i pares: 28 de novembre a partir de les 19:00 h fins les 20:30 h




 

Per què és important que les famílies participeu en el consell escolar?


Els professionals dels centres i les famílies compartim un objectiu: l'èxit social i personal dels fills. Les decisions que es prenen al consell escolar són claus per al funcionament i la millora del centre i, per tant, també per a l'èxit educatiu de tots els alumnes. És per aquest motiu que la participació i implicació dels pares en les eleccions al consell escolar és tan important.

Quan les famílies participeu en les eleccions, doneu suport al vostre candidat i delegueu en la seva veu i representació. Així feu arribar les seves opinions i aportacions. És important que participeu en les eleccions al consell escolar perquè:
 
  • Sou els responsables de la formació dels vostres fills i és important tenir uns bons representants al consell escolar que us informin i facin arribar la vostra veu.
  • Les famílies i els docents compartim un mateix objectiu. Per això hem de ser capaços de decidir, entre tots, a què ens comprometem per aconseguir-ho.
  • Les famílies teniu el dret de participar de manera democràtica en l’organització del centre. Aquesta és una manera de valorar l'escola i també contribuïu que el vostre fill la valori.
  • L'èxit educatiu del vostre fill també depèn del funcionament i el clima de centre. Implicar-vos en el seguiment i l'avaluació d'aquest funcionament incideix en el desenvolupament i creixement personal dels vostres fills.
  • És la manera de fer arribar la vostra veu en temes que us poden preocupar, com activitats extraescolars o quina és l'alimentació que han de rebre en el menjador escolar.
  • És important tenir una escola oberta a l'entorn, que col·labori amb els altres centres i les diferents entitats i que entre tots pugueu fer del vostre municipi, barri o poble un entorn més educatiu i cohesionat. El consell escolar decideix quines han de ser aquestes relacions.


Tornen les elaboracions de cuina

Setmana del 24 al 28 de setembre de 2018


Reiniciem el curs i aquest divendres tindrem a la vostra disposició les primeres elaboracions. Adjuntem el full d'oferta però heu de tenir en compte que el pastís de mango i crumble és en format individual, tipus magdalena.


 

Carnet Bus Estudiants Curs 2018-19

Transport públic per a estudiants amb un 50% de descompte


L’Ajuntament de Tortosa va aprovar l’establiment d’un sistema de tarifació de transport públic urbà per a estudiants, amb les condicions i termes que apareixen en el conveni marc entre l’Ajuntament de Tortosa i l’empresa La Hispano de Fuente En Segures, SA regulador del règim tarifari del servei de transport de la línia interurbana L1 (Tortosa Centre-Barri de Ferreries-Jesús-Roquetes), la Línia L2 i la L3 per a estudiants residents o empadorants al municipi de Tortosa.

Per tant, els informem que a partir del dia 12 de setembre de 2018 serà possible l’utilització d’aquest carnet per al curs escolar 2018-2019.

Us adjuntem les instruccions adreçades als centres educatius de la ciutat per tal d’iniciar el servei.

Atentament,


El cap d’Ensenyament
Francesc Ortega Maset
Tortosa, 18 de setembre de 2018



Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentINSTRUCCIONS RELATIVES ca (pdf 69 Kb)

Recollida de llibres usats

Recollida de llibres usats els dies 7 i 8 de setembre



Benvolguts i benvolgudes,

En el marc del Pla Educatiu d'Entorn i el Programa socioeducatiu amb infants i joves, de 6 a 16 anys, i les seves famílies (P6-16), hem iniciat la 6ena Campanya de Recollida de Material Escolar. El PEE/P6-16 és un programa que naix amb la finalitat de ser un programa de ciutat on participen per igual entitats i institucions, on es comparteix des de la diagnosi de les necessitats fins el disseny de les accions. Una d'aquestes és la Campanya de Recollida de Material, aquest any és el 6è que organitzem de manera conjunta.

Dins les Festes de la Cinta, en el marc de l’Ofrena de Flors i Fruites, el dia 1, hem fem el primer punt de recollida.
Els dies 7 i 8 de setembre és recollirà material escolar al Mercat Municipal amb la col·laboració amb l’Associació de Venedors del Mercat Central i a les llibreries de Tortosa.
El divendres 7 a la tarda i dissabte 8 tot el dia, es recollirà material al Supermercat Alcampo.

Hi ha diferents maneres que podeu col·laborar, fent difusió, participant com a voluntariat i/o aportant material escolar. Per tant comptem amb vatros per fer una ciutat educadora de la nostra ciutat.

Per qualsevol qüestió, us poseu en contacte amb el telèfon més avall indicat.

Salutacions,



Irene Mercè Segarra i Campos
Espai Obert d'Aprenentatge
Oficina del Pla Local d'Inclusió Social
Ajuntament de Tortosa
677559567



Recollida ecoBooks i Ajut a les comandes

Dia 6 de juliol de 2018, de 10:30 a 14:00 i de 15:00 a 17:30



La recollida ecoBooks i l’Ajut a les comandes en l’aula d’informàtica es farà el dia 6 de juliol de 2018.

  • Horari matí: de 10:30 a 14:00
  • Horari tarda: de 15:00 a 17:30

Adjuntem el calendari de les operatives d'Iddink.






 

Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentCalendari Operatives Iddi (pdf 478 Kb)

Preinscipció Batxillerat i Formació Professional

Benvolgudes famílies

Ja està obert el període de preinscripció d'accés als estudis de Batxillerat i Cicles de Formació Professional. Us facilitem el calendari i el link amb la informació ampliada (clicar a sobre):


Formació Professional Grau Mitjà - Període preinscripció: 14 a 24 de maig

Formació Professional Grau Superior - Període preinscipció: 29 de maig a 7 de juny

Batxillerat - Període de presentació de sol·licituds: 14 a 24 de maig


Aprofitem i us facilitem els links d'alguns materials, editats des de FAPAES, que creiem poden ser interessant per a les famílies i alumnat davant un nou moment de tria d'estudis per als seus fills i filles:

Ves-hi Ves-hi Ves-hi

Enquesta que pregunta a famílies i docents: EDUBAROMETRE

PER L'EDUCACIÓ RESPONC - EDUBARÒMETRE FUNDACIÓ BOFILL - DOCENTS I FAMÍLIES


Benvolgudes famílies.

Us escrivim per animar el teu centre a participar a l’edubaròmetre, una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill (www.fbofill.cat), una entitat que promou la recerca i el debat educatiu) en la que col·laborem des de la Societat Catalana de Pedagogia.

L’edubaròmetre és la primera enquesta que pregunta a famílies i docents sobre les seves necessitats, expectatives i visions sobre l’educació dels seus fills i filles, dels seus alumnes, del seu centre i sobre com ha de ser l’educació del país. En el moment actual de canvis en l’educació, cal obrir i ampliar el debat, incorporant la pluralitat i riquesa de visions dels principals actors educatius.

La Societat Catalana de Pedagogia dona suport a la iniciativa, ja que hem valorat l’interès i utilitat de conèixer millor les opinions dels mestres i famílies de la nostra xarxa, en el seu conjunt. Gràcies a un vincle personalitzat que ens ofereix la Fundació Jaume Bofill, podrem disposar del resultats agregats de les persones que responguin.

Et convidem a fer difusió de l’enquesta i a animar a respondre tots els docents i famílies, per les vies que consideris més adients, amb l’enllaç de la Societat Catalana de Pedagogia: http://enquesta.edubarometre.cat/s3/scp.

La Fundació Jaume Bofill es compromet a respectar escrupolosament la confidencialitat de les dades, a mai compartir-les amb tercers i a no identificar en cap cas centres ni persones.

T’agrairem molt sincerament que en facis difusió. Ens permetrà conèixer i debatre millor sobre les prioritats i necessitats educatives del país.

Una salutació cordial,


Carme Rider Serra
Societat Catalana de Pedagogia
Institut d'Estudis Catalans



21 al 30 de 62
1234567
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies