AFA iDertosa

Taller-Xerrada: Gestió del Gmail

Dijous 25 d’abril de 2013 a les 20 hores


Xerrada a càrrec de Sisco Batalla, professor de l’Institut Joaquim Bau de Tortosa.

Gmail és el gestor de correu de Google, una eina realment potent amb una interfície clara i funcional, molt utilitzada a tot lo món.

Si encara no tens un compte o ja els tens però vols conèixer les seves possibilitats i treure’n més partit de les seves funcions, t’interessarà aquest taller pràctic per pares i mares!


Dia: Dijous 25 d’abril de 2013
Hora: 20:00 h.
Lloc: Aula informàtica de l'institut

Places: Limitades
Termini d'inscripció: fins el 24 d’abril.





Places limitades per la capacitat de l’aula!  Per reservar plaça enviar un e-mail a ampa@iesbau.net o trucar al telèfon: 616098607.




Comunicat: Prohibició de l'ús del mòbil a tot l'institut

Mal ús del mòbil al centre


Benvolguts pares/mares,

Des de fa un temps s’ha detectat que l’alumnat del centre fa un mal ús del telèfon mòbil.

Per aquest motiu, hem decidit que, a partir del proper dilluns 15 d’abril, l’ús particular dels telèfons mòbils al centre estarà prohibit.

Si l’alumne/a necessita portar el mòbil a l’institut, un cop s’entri a les instal·lacions del centre, l’haurà d’apagar i guardar dintre de la motxilla.

En cas que algun alumne o alumna faci ús del mòbil al recinte de l’institut se li prendrà i quedarà custodiat per la cap d’estudis fins a la fi de la jornada lectiva, moment en què li serà retornat. Si l’incident es produeix per segona vegada, es retindrà el mòbil i s’avisarà els pares o tutors legals de l’alumne/a perquè el vinguin a recollir al centre.

En cas de reincidència s’aplicarà la sanció establerta en la Normativa d’Organització i Funcionament de Centre (NOFC).

Aprofitem per recordar-vos que els i les alumnes, en cas de necessitat, tenen un telèfon de l’Institut a la seva disposició.

Agraïm la vostra col·laboració.


Sortida: Excursió per les muralles de les Avançades de Sant Joan

dissabte 23 de març de 2013 a les 9:15 h




La sortida del dissabte per les muralles de les Avançades de Sant Joan, va estar molt be, va ser molt interesant i amena i ens va servir per descobrir racons que encara que siguin de casa desconeixem.












L’ambient va ser molt bo i l’assistència suficient com per animar-nos a repetir en una altra ocasió. Durant el trajecte ja es va fer alguna proposta que podríem mirar de dur a terme.










Per part de la junta, agrair a tots els assistents la seva participació, especialment a Alons Navarro, que ens va fer de guia d'una manera molt didàctica i agradable.
 








 


PRIVACITAT DE LES DADES PERSONALS:
Aquestes imatges es publiquen única i exclusivament amb la finalitat d'informar de l'activitat que va dur a terme l'AMPA. Si alguna persona es considera afectada per la publicació de la seva imatge i no vol que es difongui, només cal que ho transmeti per mail a ampa@iesbau.net i immediatament procedirem a eliminar la fotografia.
Està totalment prohibit que aquestes imatges es publiquin, divulguin, propaguin o transmitieixin sense el permís exprés de la seva propietaria, Susanna Ferreres.



Galeria fotogràfica

Sortida: Excursió per les muralles de les Avançades de Sant Joan

dissabte 23 de març de 2013 a les 9 h


Veure notícia de l'esdeveniment

Passejada per les muralles de les Avançades de Sant Joan, organitzada per l'AMPA i conduïda i comentada per Alons Navarro Álvarez.

Excursió oberta a tothom que hi vulgui participar, pares, mares, alumnes, família, amics, ...., petits i grans. Anirem a ritme de passeig, fent paradetes, fotos, xerrant i sense córrer. Esperem contemplar i gaudir del nostre patrimoni.


Dia: dissabte 23 de març de 2013
Hora de sortida: 9:15 h.
Lloc de trobada: Bar del Matadero, Rambla Felip Pedrell, 94



Es preveu una bona excursioneta, amb esmorzar inclòs, d'unes quatre hores.




Itinerari
:
  • Bar Matadero
  • Costa Capellans
  • Carreró Capellans
  • Costa del castell
  • La Suda
  • 1es. Avançades (esmorzar als pinets)
  • 2es. Avançades (si hi ha ganes, la gent vol, i sobra temps podríem anar per la sendera que baixa de les Esplanetes de les Avançades cap al camp de futbol de la Torreta -hi ha una mica de rampa, però res que, a poc a poc, no es pugue salvar)
  • Carrer de la Figuereta
  • Plaça de la Immaculada
  • Passeig de Ronda de la Suda
  • Carrer de l'escorxador Vell
  • Bar Matadero

Recomanacions:

- Dur calcer i roba adequada

- Portar l'esmorzar i aigua

- No oblidar la càmera de fotos

- Els menuts han d'anar amb adults acompanyants



Teatre: Cal·lidoscopi. Obra preparada en el marc del projecte Comenius

dimecres 20 de març de 2013 a les 19 h


Obra de teatre representada per l'alumnat del batxillerat d'arts escèniques, preparada en el marc del projecte Comenius. 


Dia
: dimecres 20 de març
Hora: 19:00 h
Lloc: Sala d'actes de l'Institut


 
Pretén ser un recull d'escenificacions que mostra tot el ventall de possibilitats de les relacions entre les persones, especialment aquelles relacions que es produeixen entre els gèneres humans i que ens arriben estereotipades per una història plena de desigualtats.




Tot això fa que ens preguntem una sèrie d'interrogants:

  • Per què i com sorgeix la violència?
  • La maldat és innata en les persones?
  • La força sempre suposa domini?
  • Tots i totes som iguals?
Nosaltres intentem explicar les nostres reflexions i aportar les nostres solucions.... no sempre fàcils.... no sempre possibles.... però reivindicatives i plenes d'esperança en el futur.

Escènic Bau.

 

Exposició: "Víctimes del Maltractament", de la pintora Ester Besolí

Dimecres 20 de març de 2013, pel matí


Un homenatge de la pintora i il.lustradora Ester Besolí a les víctimes del maltractament.


Activitat organitzada per Joan Serra i Jesús Lorente, coordinadors del Projecte Europeu Comenius, dedicat a la "Igualtat de Gènere". Aquest tema, es treballa conjuntament amb 7 països diferents, i després es fan trobades d'alumnes per fer anàlisis comparatiu de tot el que s'ha fet i treballat.

L'exposició està pensada com una activitat més de les que s'han anat preparant durant els dos últims anys. A més de ser una activitat de Comenius, l'organització pensa que està molt bé per l'alumnat de batxillerat que estudia humanístic i artístic. També ajudarà a conscienciar-los sobre la igualtat i la violència de gènere.

A l'exposició estaran presents la pintora Ester Besolí, els organitzadors Joan Serra i Jesús Lorente, i la professora d'art Tere Monclús. Es farà una petita xarrada sobre el tema genèric i l'exposició.

  • Dia: dimecres 20 de març
  • Horari: tot el matí (hores lectives)
  • Dirigida a: alumnat de batxillerat
  • Lloc: Institut Joaquín Bau

"Víctimes del Maltractament" es una exposició documental pintada per Ester Besolí que plantejà el problema de les dones maltractades en forma de denúncia social a través de l’impacte visual produït per imatges cruentes.



"I es que busco reflexar en els meus quadres la crueltat de que en fan us els maltractadors i els abusadors, mostrant-ho tal i com es, sense endolciment."

Ester Besolí.



Els quadres pretenen individualitzar cada víctima, mostrant el reportatge de la seva mort cruel a mans del seu cònjuge rescatat d'entre els petits articles de la secció de successos del diari. Normalment consisteix en tan sols una columna al costat de noticies de pactes de dirigents o d’atemptats de polítics importants. Aquest retall de diari explica la mort d'una persona en quatre línies. Els cops rebuts i el patir d'un ésser humà anònim reduïts i concentrats en aquestes quatre línies, com si aquesta persona no tingués cara, ni cos, ni passat.


"Amb els meus quadres aquestes persones han recuperat el rostre, el cos i les ferides infligides. I ho han fet amb dibuixos molt gràfics, remarcant molt la figura, accentuant les zones sexuals, les lesions, la sang, les marques dels cops i amb un fons fosc, gairebé tètric que mostra el dramatisme de la situació viscuda. Tot això situat al mateix pla on trobarem aquell tros de diari que ens explicarà una història que volíem ignorar i que de cop cobra vida en aquest moment. Perquè ella era una persona amb un futur, trencat sobtadament per una mort prematura."

Ester Besolí.


Més informació:

exposicionsesterbesoli.blogspot.com.es/
esterbesoli.blogspot.com.es/

L'orientació acadèmica i professional dels nostres fills

Informació detallada de tots els estudis universitaris i de cicles formatius que poden cursar-se a Catalunya.

 
Si sou socis de l'ampa i necesiteu les claus per accedir a la informació restringida, les podeu demanr a ampa@iesbau.net.
 
La informació restringida permet comparar titulacions i tenir accés fins a 70 indicadors actualitzats dels més de 450 graus universitaris que s’imparteixen a les universitats públiques i privades de Catalunya, on es podrà consultar l'ocupació real dels graduats i les taxes d'abandonament i graduació dels estudis.

També permet accedir als webs de cicles formatius de grau superior (CFGS) i grau mitjà (CFGM), per consultar l'oferta i demanda de places, preus, horaris i la inserció laboral dels graduats, comparar cicles diferents i saber el nombre de crèdits que convaliden si després es vol accedir a la universitat.

Activitat: Participació de l'Escola de cuina i hoteleria a FESTAST

Fira alimentària de les Terres de l'Ebre, dies 8, 9, 10 i 11 de març de 2013 a Tortosa


Els nostres alumnes i professors de l'Escola de cuina i hoteleria han participat a la Fira alimentària de les Terres de l'Ebre, FESTCAST, on es presentà una programació diària de demostracions de cuina i tast de vins i caves, pensada tant per al públic general com per a professionals.

     


El dissabte 9 de març a les 13 h, dins la programació Espai Cuina, han presentat una demostració culinaria de dos plats elaborats amb abadejo:
  • Mini clotxa d'abadejo amb olives
  • Sopa de ceba amb fals abadejo

I també el dissabte 9 de març a les 17.30 h, dins la programació Espai Celler, Juanjo Roda, cuiner i professor de l'IES Joaquín Bau, ha fet la presentació del llibre “La clotxa i la seua festa”, Cuina i patrimoni de les Terres de l'Ebre, de Carme Queralt.





Sortida: Viatge fi de curs dels alumnes de 4t d'ESO a Galícia

Del 28 de febrer al 7 de març de 2013, els alumnes de 4t d'ESO van realitzar el viatge de fi de curs a Galícia


Aquí va una foto de record ... i si cliqueu damunt veureu tot l'album ...





Activitat: Participació de l'Escola de cuina i hoteleria a la Fira de l'Oli

Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre, dies 22, 23 i 24 de febrer de 2013 a Jesús


Com en anteriors edicions, aquest any també, els nostres alumnes i professors de l'Escola de cuina i hoteleria han participat en la Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que es celebrà a Jesús durant el passat cap de setmana, els dies 22, 23 i 24.
     


El dissabte 23, a les 13 h. i al Pati Interior del Claustre de la Immaculada, la nostra Escola de cuina l'elaborà en públic la recepta "Escabetx de cítrics amb oli de la Terra Alta" amb posterior degustació.

El diumenge, 24 i en el mateix indret, el plat que s'oferí per degustar fou " Carxofes farcides amb oli d'oliva de les Terres de l'Ebre".
  


291 al 300 de 307
1 ... 141516171819202122232425262728293031
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies