AFA iDertosa

JORNADA FORMATIVA SOBRE L'ASSETJAMENT ESCOLAR LGTBFOBIC

Palau Abària, 20 d'octubre de 2017 a les 10:30


La LGTBfòbia es reconeguda en diversos estudis com a primera causa d’assetjament als centres educatius.

Amb el projecte Anomena-ho, existeix! pretenem fomentar el respecte a la pluralitat d’identitats per orientació afectiva i sexual, així com l’empatia i l’empoderament de cada alumne en la relació entre iguals. I per fer-ho obrim dos vies: formació al professorat i intervenció puntual amb l’alumnat en forma de tallers. El treball a l’aula i en el dia a dia serà el camí, nosaltres només hi podem aportar algunes claus i obrir algunes portes.

En primer lloc, amb aquesta Jornada el dia 20 d’Octubre, es pretén sensibilitzar i dotar d’eines el professorat, per la prevenció, la detecció i gestió de la discriminació i l’atenció i derivació dels i les afectades.

I en segon lloc, oferim tallers de prevenció adreçats a l’alumnat de 1r d’ESO per al proper curs 2017-2018. En aquests tallers es treballarà per sensibilitzar l’alumnat sobre la diversitat, per la prevenció de la assetjament LGTBfòbic i per al foment de la igualtat. La població diana d'aquest projecte és l'alumnat de 1er d'ESO, i ho justifiquem per ser un moment en què els alumnes fan el canvi de primària a secundària i una època de canvis importants, no només educatius sinó també evolutius, amb l’entrada a l’adolescència. Resulta doncs, un moment adient per intervenir en el respecte a la diversitat i així educar en valors, en la diferència, en l'empatia i en l'autoestima.

Per finalitzar aquest escrit permeteu-nos que fem referència a la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia aprovada pel Parlament de Catalunya. Aquesta llei insta, entre altres aspectes, en l'àmbit educatiu, a“vetllar per la conscienciació i la prevenció de la violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i oferir mecanismes als centres perquè detectin situacions de discriminació o exclusió de qualsevol persona per les dites raons”.

Per tot plegat serà una gran satisfacció que ens acompanyin el màxim de professionals del món educatiu, amb qui compartirem aquesta acció formativa que tindrà una durada de 4h i s’orientarà especialment a dotar d’eines als equips docents, tant equips directius com tutors i tutores de 1r d’ESO, com qualsevol altra figura professional vinculada a l’educació dels i les joves, per poder fer treball a l’aula.


Objectius

Sensibilitzar sobre la existència i extensió d’aquest tipus d’assetjament als centres, així com sobre l’impacte que te sobre el desenvolupament socioeducatiu i afectiu de l’alumnat afectat i de tot el grup classe.

Formar el professorat en aquest àmbit, per la prevenció, la detecció i gestió de l’assetjament.


Persones destinatàries:

La jornada s’adreça a personal docent dels centres de secundària i primària de les Terres de l’Ebre, així com equips directius i altres professionals que estiguin intervenint als centres educatius


Programa de la jornada:

Es tracta d’una jornada-taller en què es treballaran nocions bàsiques sobre diversitat, amb treball personal, i tota una part adreçada especialment a l’assetjament, amb un repàs bàsic d’eines concretes per al treball als centres.


Data: 20 d’Octubre de 2017
Horari: 10:30 a 14:30
Lloc: Sala Abària (Palau Abària). Carrer de Montcada, 23, Tortosa


Per una millor organització agrairem que es realitzi la inscripció prèvia a joventut.ebre.tsf@gencat.cat indicant-nos les dades personals, el lloc de treball i alguna dada de contacte.


Fes-te Soci de l'AMPA


Des de l'AMPA donem suport i assistència als membres de l'associació i, en general, als pares i els tutors, els professors i els alumnes del centre i els seus òrgans de govern i de participació, en tot allò que fa referència a l'educació dels seus fills i, en general, de tots els alumnes matriculats al centre. Promovem la participació dels pares dels alumnes en la gestió del centre.

Associar-vos a l'AMPA us dóna una sèrie d’avantatges:
 
  • Aconseguir els llibres de text amb un bon descompte.
  • Ser un pont de relació entre l’Institut, les Institucions locals, Autonòmiques i les famílies.
  • Assistir a conferències organitzades des de l'AMPA sobre temàtiques molt relacionades en l’etapa evolutiva del vostre fill o filla.
  • Organitzar cursets per les famílies, col·laborar en les necessitats no cobertes per l’administració, o la infraestructura del centre, organitzar activitats i incentius per a l’alumnat.

El preu de la quota de soci és de 15€ per família i any escolar.

Nota: Els pares/mares que hagin comprat algun llibre a IDDINK o reservat una guixeta del curs actual i hagin pagat la quota corresponent, ja són socis de l'AMPA.

Si esteu interessats en fer-vos socis, us agrairíem ompliu les vostres dades al formulari que trobareu aquí:
 
http://ampa.iesbau.net/78-inscriviu-vos

 

Reunions d'inici de curs 2017-2018



Dimarts 10 d'octubre a les 20:00h – Cicles formatius

Dilluns 16 d'octubre a les 20:00h – 1r. d’ESO

Dilluns 16 d'octubre a les 20:30h – 2n. d’ESO

Dimarts 17 d'octubre a les 20:00h – 3r. d’ESO

Dimarts 17 d'octubre a les 20:30h – 4t. d’ESO

Dijous 19 d'octubre a les 20:00h – 1r. BATXILLERAT

Dijous 19 d'octubre a les 20:30h – 2n. BATXILLERAT



VAGA GENERAL 3 D'OCTUBRE

 Benvolgudes famílies,

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) ha impulsat la coordinació entre diversos sindicats que ha confluït en la convocatòria de vaga general en tot l’àmbit territorial de Catalunya per al dia 3 d’octubre.

Els serveis mínims dictats per a aquesta jornada als instituts són d’una persona de l’equip directiu.

La direcció.


Ajornament reunions inici de curs


Benvolgudes famílies,

Els comuniquem que ajornem les reunions amb les famílies (anunciades per als dies 3, 4 i 5 d’octubre) per evitar-ne la coincidència amb vagues, actes o altres situacions ja convocades o que es puguin convocar.

Els preguem que ens disculpin per les molèsties que aquests canvis els puguin ocasionar i estem a la seva disposició
per a qualsevol aclariment.

La direcció.

MANIFEST 2 D'OCTUBRE



MANIFEST ALUMNAT:


Benvolguts companys i companyes,
En representació dels estudiants de l’institut Joaquim Bau us hem convocat aquí per mostrar el
nostre rebuig global contra les vulneracions del drets de les persones. Sigui quina sigui la nostra
postura personal, entenem que la violència mai pot ser el camí per solucionar cap situació.
Com tots sabem, algunes poblacions veïnes van patir ahir una violència cruel, i que no es pot tornar
a repetir. És per això que entre tots hem de buscar una solució pacífica per trobar la serenitat social
necessària per a la convivència.
I QUE QUEDE CLAR, QUE ELS ESTUDIANTS SOM
GENT DE PAU!!!!

MANIFEST PROFESSORAT:

És evident que el dia 1 d’octubre de 2017 passarà a la història del país. Esdevindrà una d’aquelles dates grans del calendari que tothom recordarà. Molts i moltes volem fer-ne la remembrança en positiu, en majúscules, atès que la ciutadania va voler fer un acte de democràcia i, majoritàriament, va voler exercir el seu dret a vot.
Malauradament, aquest acte democràtic es va veure enterbolit per l’actuació policial desmesurada i desproporcionada. La violència exercida ens resulta totalment inacceptable. Tots els ciutadans hem d’aprendre a viure amb tot tipus de persones amb ideals diversos. Com a docents, hem de vetllar per la convivència i per dotar l’alumnat d’uns valors humanitzadors i absents de tota violència. Com a alumnes, heu de crèixer justament amb aquests mateixos valors de respecte, concòrdia i de rebuig de qualsevol acció violenta vingui d’on vingui.
Avui ens hem reunit aquí per mostrar el nostre total rebuig a qualsevol tipus de violència i mostrar el nostre suport a tots els
afectats, més de 700 arreu del país i un centenar a les Terres de l’Ebre, a les seues famílies i amics. Hem de tenir un especial
record per les veïnes poblacions de Sant Carles de la Ràpita i de Roquetes, atès que varen sofrir una duríssima agressió contra la ciutadania. Els volem dir de tot cor: “Estem amb vosaltres,vam sofrir amb vosaltres, i us tenim en tot moment presents”.
Les persones parlen i, amb el llenguatge, poden arreglar molts conflictes. El poeta matarranyenc, Desideri Lombarte, va
composar un poema els versos del qual són educatius, didàctics i ens ensenyen el camí.

Quan no quedarà res,
quan morts els rius blanquejaran les gleres,
eixuts ullals, seques les fenasseres.
Ofegat el caliu
a les dures entranyes de la terra,
quan no plourà ni nevarà a la serra.
Quan ni un arbre hi haurà,
ni cap garba de blat per les garberes,
ni creixerà cap xop per les riberes.
Quan no quedarà res,
només ermes les terres, sec el mar,
quedarà la paraula. Quedarà.


Vaga d'estudiants, dijous 28 de setembre


Benvolgudes famílies

Els informem que el proper dijous 28 de setembre hi ha convocada una vaga d’estudiants que, una vegada reunit el consell de delegats del centre, el nostre alumnat ha decidit secundar.

Els informem que, d’acord amb les NOFC del nostre institut i amb l’article 24.2 del DECRET 102/2010, de 3 d’agost, d’autonomia dels centres educatius:

1. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i, per tant la no assistència a classe serà considerada com a falta.

2. L’alumnat de 3r i 4rt d’ESO necessita de l’autorització de la família per a poder fer vaga. Aquesta autorització ha de ser lliurada al tutor/a abans del dia de la vaga. Sense l’autorització la no assistència a classe serà considerada com a falta.

3. L’alumnat menor d’edat de batxillerat i de cicles formatius ha de justificar la no assistència a classe per haver exercit el dret a vaga.


Atentament
L’equip directiu


Campanya recollida material escolar


En el marc del Pla Educatiu d'Entorn i el Programa socioeducatiu amb infants i joves, de 6 a 16 anys, i les seves famílies (P6-16), hem iniciat la 5ena Campanya de Recollida de Material Escolar.

El PEE/P6-16 és un programa que naix amb la finalitat de ser un programa de ciutat on participen per igual entitats i institucions, on es comparteix des de la diagnosi de les necessitats fins el disseny de les accions. Una d'aquestes és la Campanya de Recollida de Material, aquest any és el 5è que organitzem de manera conjunta.

El material escolar que es recull en aquesta campanya l’entreguem a les escoles per a que a aquestes el distribueixen als infants o joves de famílies en dificultats.

Dins les Festes de la Cinta, en el marc de l’Ofrena de Flors i Fruites, ja hem recollit material, però la part més important la recollirem la setmana del 12 al 16 de setembre.

Durant la setmana és recollirà material escolar al Mercat Municipal amb la col·laboració amb l’Associació de Venedors del Mercat Central, i també hi haurà un punt de recollida a l’Edifici Jove del Carrilet.

El divendres 15 a la tarda i dissabte tot el dia, es recollirà material al Supermercat Simply i a les llibreries de Tortosa.

Hi ha diferents maneres que podeu col·laborar, fent difusió, participant com a voluntariat i/o aportant material escolar. Per tant comptem amb vatros per fer una ciutat educadora de la nostra ciutat.

Per qualsevol qüestió, us poseu en contacte amb el telèfon més avall indicat. Us adjuntem el cartell.

Salutacions,

Irene Mercè Segarra i Campos
Espai Obert d'Aprenentatge
Oficina del Pla Local d'Inclusió Social
Ajuntament de Tortosa
677559567






Acte d'entrega d'orles curs 2016 - 2017

Auditori Felip Pedrell, diumenge 2 de juliol de 2017


Selecció de fotografies de l'acte. Podeu veure més fotos i vídeos a:

















 
































 

Galeria fotogràfica

Llistat de llibres de text curs 2017-2018

PDF amb els ISBN dels llibres del curs 2017 - 2018


En el PDF adjunt trobareu el llistat de llibres per curs i itinerari corresponents al curs 2017 - 2018, per a qui vulgui consultar els ISBN si es corresponen en llibres que tingueu o pugueu obtenir.

Aquest curs l’AMPA, conjuntament amb la direcció del centre, oferirà el Projecte de Reutilització de llibres de text amb l'empresa IDDINK.


Els avantatges que ofereix són, en resum:

  • Estalvi del 55% respecte el PVP en l’adquisició dels llibres reutilitzables (ecoBooks).
  • Comanda unificada amb sistema flexible: es pot triar què comprar: llibres nous, reutilitzables, de lectura, quotes, dossiers, material de papereria, etc.
  • Les comandes es lliuraran a DOMICILI.

La comanda es podrà fer des de mitjans de juny:

  • Al web d’Iddink: www.iddink.cat
  • Per telèfon trucant al 902 565 411
  • Presencialment al Centre el dilluns 26/06/2017 de 15 a 20h.
  • Aquest mateix dia, ens podeu fer la venda dels vostres llibres en les condicions que s’expressen en el full adjunt.

Us animem a utilitzar aquest innovador sistema que redueix els costos mediambientals.


Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentLlibres 2017-18.pdf (pdf 109 Kb)

Campanya solidària amb els refugiats

Dimecres 7 de juny, durant tot el matí


Els alumnes de Visual i plàstica han realitzat al llarg del curs diferents obres artístiques amb la temàtica dels refugiats. Ara és el moment que tota la comunitat educativa pugui gaudir-ne i participar amb aquesta campanya solidària.

En aquesta activitat han participat tant alumnes de BAT com de ESO. I el material de construcció per fer el laberint l'ha facilitat i portat l'empresa MAYOR MATERIALS PER A LA CONSTRUCCIÓ. L'exposició quedarà muntada durant tot l'estiu esperant cercar una bona data per a que tingui la màxima difusió el curs vinent.

Es posaran a la venda samarretes (5 euros) i postals solidàries (1 euro).

Durant aquest dia, els alumnes rebran una petita explicació per part del professorat de plàstica a classe i després visitaran l'exposició acompanyats del professor del grup-classe.

També recordar que els alumnes d'optativa de 2n ESO d'Imatge creativa, aquest matí reforçaran l'activitat i no assistiran a les altres classes.

L'activitat funcionarà tot el matí i també estarà oberta a tothom que pugui i vulgui venir.

Us hi esperem.


   







 
 
   




121 al 130 de 307
1 ... 45678910111213141516171819202122 ... 31
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies